BAŠ IM JE TEŠKO PAO PORAZ OD TOTENHEMA: Liverpul izdao saopštenje i udario na sudije

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023, 22:35

BAŠ IM JE TEŠKO PAO PORAZ OD TOTENHEMA: Liverpul izdao saopštenje i udario na sudije

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Fudbalski klub Liverpul oglasio se saopštenjem u kojem je ponovio da je nezadovoljan suđenjem na meču sedmog kola Premijer lige sa Totenhemom.

Utakmica je završena pobedom Totenhema rezultatom 2:1. Liverpul je meč završio sa dva igrača manje, pošto su isključeni Kurtis Džons u 26. i Diogo Žota u 69. minutu. Liverpulu je poništen gol u 34. minutu pri rezultatu 0:0. Pomoćni sudija je pokazao da je fudbaler Liverpula >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Luis Diaz bio u ofsajdu.

VAR je potvrdio ovu odluku, ali je kasnije utvrđeno da je napravljena velika greška i da Luis Diaz nije bio u ofsajdu. Sudijska komisija engleske Premijer lige priznala je grešku, naveli su da je kriv ljudski faktor u VAR sobi i najavili su sankcije za sudije Darena Inglanda i Dena Kuka.

- Liverpul prihvata priznanje PGMOL (Sudijske komisije engleske Premijer lige) da je greška sinoć napravljena. Jasno je da nije došlo pravilne primene pravila igre, što je dovelo do narušavanja integriteta sporta. U potpunosti prihvatamo pritisak sa kojim sudije rade, ali ti pritisci bi trebalo da budu ublaženi, a ne pogoršani primenom VAR-a. Za nas je nezadovoljavajuće da nije bilo dovoljno vremena da se donese ispravna odluka i da nije bilo naknadne intervencije - navodi se u saopštenju Liverpula.

Liverpul dalje navodi da je da su takvi propusti već kategorisani kao "značajna ljudska greška".

- Bilo kakve odluke i ishodi, treba da se utvrde samo pregledom i uz punu transparentnost. Ovo je od vitalnog značaja za pouzdanost donošenja odluka u budućnosti, jer se odnosi na sve klubove u kojima se učenje koristi za poboljšanje procesa kako bi se osiguralo to da se ovakva situacija više ne bi ponovila. U međuvremenu ćemo istražiti raspon dostupnih opcija, s obzirom na jasnu potrebu za eskalacijom i rešavanjem - zaključuje se u saopštenju Liverpula.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.