BANE IVANOVIĆ: MI SMO ISTORIJA

Izvor: Kurir, 20.Jun.2010, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BANE IVANOVIĆ: MI SMO ISTORIJA

Plasman u Južnu Afriku i pobeda nad Nemačkom su lepe stvari, ali one ne treba da nas uljuljkaju

Srušena je Nemačka, na redu je Australija.

Branislav Ivanović, fudbaler reprezentacije Srbije, smatra da su svi igrači ušli u istoriju Srbije i da će na Mundijalu u Južnoj Africi imati još šta da pokažu. Recept iz meča s Nemcima je, po Ivanoviću, dobitna kombinacija kako treba igrati protiv Australijanaca.

Kako komentarišete veliku pobedu nad Nemačkom?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Ušli smo dosta rasterećeno u meč, ali pod velikim pritiskom. Imali smo cilj da igramo fudbal i pokažemo kvalitet protiv velike Nemačke. Iako smo dali gol, bilo je teško održati koncentraciju jer oni nisu imali šta da izgube. Poslužila nas je i sreća, ali i to je potrebno da bi se dobio ovakav meč, koji me je podsetio na onaj s Francuzima iz kvalifikacija - kazao je Ivanović.



Šta očekujete protiv Australije?


- Ne bih da prognoziram. Zadovoljni smo jer smo posle prve utakmice hteli da pokažemo da znamo da igramo fudbal. Ostaje nam da gledamo Australiju, protiv koje bih voleo da počnemo kao protiv Nemačke, da pokažemo kakva smo ekipa. Ne treba da razmišljamo o rezultatu unapred. On će doći kao posledica igre.

Posle Gane ste psihički pali, ali ste se vratili. Kako spustiti loptu posle Nemaca?

- Osećalo se u ekipi da smo pali posle Gane, mada smo znali da je na nama da ostanemo jaki. Nije bilo toliko teško, ali smo uz pomoć selektora znali šta želimo protiv Nemaca, i to smo pretočili u delo.

Osećate li da ste postali važan deo istorije srpskog fudbala?

- Mi smo deo istorije Srbije otkad smo se plasirali na SP. To su sve lepe stvari, ali one ne treba da nas uljuljkaju, već da nas guraju napred. Jesmo odigrali utakmicu koja će dugo ostati upamćena, doneli smo radost svima na SP. Nije još kraj, mislim da još ništa nismo uradili i nadam se da ćemo ovde imati još uspeha - zaključio je Branislav Ivanović.



Milan Rašević


Podolski je opasan

Čini se da vas je Podolski dosta namučio.

- Naivno sam dobio žuti karton, posle čega sam morao da pazim. Bio je to novi taktički momenat i za mene i za Kolarova. Nisam smeo da idem previše napred jer bi to bilo suviše rizično. Podolski je opasan igrač - istakao je Branislav Ivanović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.