Aston Vila otpustila trenera Di Matea

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aston Vila otpustila trenera Di Matea

Engleski fudbalski drugoligaški klub Aston Vila otpustio je danas trenera Roberta Di Matea posle 124 dana zbog loših rezultata.

U saopštenju evropskog prvaka iz 1982. godine, navodi se da je uprava "odlučila da deluje posle niza razočaravajućih rezultata i pozicije ekipe na tabeli". Di Mateov pomoćnik Stiv Klark privremeno će voditi Aston Vilu.

Aston Vila je prošle sezone ispala u drugu englesku ligu Čempionšip, ima samo jednu pobedu u prvih 11 kola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zauzima 19. mesto na tabeli sa 10 bodova, dva više od ekipa u zoni ispadanja.

Di Mateo je postavljen za trenera Aston Vile 2. juna, odmah pošto je klub preuzeo jedan kineski biznismen. Aston Vila je posle ispadanja iz Premijer lige potrošila 50 miliona funti na pojačanja kako bi se u prvoj sezoni vratila u elitno takmičenje. Iz kluba je za to vreme otišlo 17 igrača za ukupno 16 miliona funti.

Klub iz Birmingema sada traži petog trenira u poslednjih godinu dana. Britanski mediji preneli su da su najozbiljniji kandidati za trenera Vile bivši trener Birmingema Stiv Brus i bivši trener Vulverhemptona Mik Mekarti.

Trener Brentforda Din Smit odbacio je spekulacije da će preuzeti Aston Vilu, za koju navija od detinjstva.

Di Mateo je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona 2012. godine, dok je dve godine ranije sa Vest Bromvičem izborio plasman u Premijer ligu.

On je ove sezone imao samo jednu pobedu, protiv Roterama na svom terenu (3:0) sredinom avgusta, a zatim je ekipa nanizala devet utakmica bez pobede.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.