As: FSBiH pravno ne postoji

Izvor: B92, 31.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

As: "FSBiH pravno ne postoji"



Fudbalski Savez BiH nije registrovan u Ministarstvu pravde BiH, Ministarstvu Federacije BiH, niti u Kantonu Sarajevo, navodi se u sarajevskom dnevnom listu "As". "Fudbalski savez BiH nije registrovan kao udruženje na nivou BiH", izjavila je portparolka Ministarstva pravde BiH Marina Bakić za sarajevski dnevnik. Činjenicu da NSBiH nije registrovan ni na nivou Federacije BiH potvrdio je federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravde Kantona Sarajevo Zlatko Mesić kazao je da "navedeni subjekt nije upisan u registar udruženja Kantona Sarajevo".

Marina Bakić je rekla da "ako Ministarstvo pravde BiH bude imalo materijalne dokaze da Savez nije upisan ni u jedan registar, može postupiti u skladu sa kaznenom odredbom Zakona o udruženjima i fondacijama BiH po kojoj je predviđena kazna od 300 do 3.000 konvertibilnih maraka".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.