Arteta: Danas i sutra sam menadžer Arsenala

Izvor: B92, 03.Mar.2021, 16:46

Arteta: Danas i sutra sam menadžer Arsenala

Menadžer Arsenala Mikel Arteta rekao je da je potpuno koncentrisan na svoj posao i da je izuzetno srećan u tom fudbalskom klubu.

Pojedini mediji su preneli da je on jedan od kandidata za trenera Barselone.

Predsednički izbori u Barseloni održaće se u nedelju, a jedan od kandidata Đoan Laporta, koji je i najveći favorit za drugi mandat na Kamp Nou, namerava da dovede Artetu, umesto sadašnjeg trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ronalda Kumana, preneo je Katalonski radio.

Arteta je prošao fudbalsku akademiju Barselone, ali je napustio klub 2002. godine pošto nije odigrao nijednu utakmicu. On je svojevremeno u Mančester sitiju bio pomoćnik Pepu Gvardioli, koga je Laporta doveo 2008. godine u Barselonu.

"Uvek će biti spekulacija kada se održavaju izbori u Barseloni. To je veliki klub, ja sam tamo odrastao kao igrač i uvek ću biti povezivan. Ali potpuno sam koncentrisan na posao koji ovde radim, imamo mnogo toga da uradimo i zaista uživam. Privilegovan sam što vodim Arsenal i izuzetno srećan", rekao je Arteta, preneo je Skaj. Upitan da li bi jednog dana želeo da trenira Barselonu, Arteta je odgovorio:

"Danas i sutra sam trener fudbalskog kluba Arsenal, zaista uživam u tome i želim da budem mnogo bolji nego do sada".

Arteta je prošle sezone osvojio FA kup sa Arsenalom, u koji je iz Sitija došao u decembru 2019. godine. Njegov ugovor ističe na leto 2023. godine. Upitan da li su počeli pregovori o novom ugovoru, Arteta je odgovorio odrično.

"U sred smo sezone, imamo da igramo za mnogo toga i ugovor u ovom trenutku nije prioritet. Imam ugovor i srećan sam ovde, mislim da to (ugovor) nije hitno", naveo je Arteta. Arsenal je trenutno 10. u Premijer ligi sa 37 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.