Arsenal nastavlja sa politikom racionalnog trošenja

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2013, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal nastavlja sa politikom racionalnog trošenja

Fudbalski klub Arsenal saopštio je danas da će nastaviti politiku racionalnog trošenja novca, iako je u prošloj fiskalnoj godini, od maja 2012. do maja 2013, ostvario profit.

Nema skupih pojačanja: Arsen Venger  

Međutim, londonske "tobdžije" ostvarile su profit manji za skoro 80 odsto u odnosu na prethodni obračunski period, osdnosno promet im je bio 288,5 milona evra, a dobit od neoporezovanog profita bio je 8,9 miliona, što je petostruko manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od 43,5 miliona iz prethodne godine.

"Dovođenje (Mesuta) Ozila u prethodnom prelaznom roku je direktan rezultat našeg ekonomskog razvoja u poslednjih nekoliko godina, što nam je omogućilo dovođenje igrača svetske klase", kazao je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis.

 

Arsenal je početkom septembra u svoje redove doveo Ozila iz Real Madrida za 50 milliona evra i tim transferom su oborili klupski rekord u potrošnji za dovođenje jednog igrača.

"Tobdžije" su takođe saopštile da na raspolaganju imaju 142,2 miliona evra, što čini najveći kapital u engleskoj Premijer ligi.

"Moramo da nastavimo naš razvoj poslovanja, kako bi klubu omogućili da ostvari uspehe. Naš razvoj mora da bude u skladu s našim vrednostima, kako bi se obezbedila održivost", rekao je predsednik Arsenala Čips Kesvik.

 

Arsenal u Premijer ligi trenutno zauzima prvo mesto sa 12 bodova iz pet utakmica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Arsenal nastavlja sa politikom racionalnog trošenja

Izvor: Dzungla.org, 24.Sep.2013

Fudbalski klub Arsenal saopštio je danas da će nastaviti politiku racionalnog trošenja novca, iako je u prošloj fiskalnoj godini, od maja 2012. do maja 2013, ostvario profit.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.