Armejci pred prodajom, mogući kupac Abramovič!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2016, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Armejci pred prodajom, mogući kupac Abramovič!

Vlasnik CSKA nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima

Kako pišu ruski portali, najveći tamošnji fudbalski klub, CSKA se nalazi pred prodajom.

Vlasnik Armejaca biznismen Genadi Hiner je u ozbiljnim problemima pošto mu je ukrajinska vlada uvela sankcije zbog finansijskih mahinacija njegove kompanije Aljpari. Ruski milijarder je praktično čitav posao bazirao u Ukrajini gde se bavi metalurgijom i  elektroenergijom.

Hiner >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je već smanjio finansijsku podršku Armejcima i sledeći korak je nalaženje partnera ili prodaja. Prošle godine ruski biznismen je procenio CSKA na trista miliona dolara, što je skromno po evropskim standardima.

Postoji velika mogućnost da klub preuzme Roman Abramovič, koji je poslovni partner Hineru, a i njegova kompanija Sibnjeft je pre 10 godina sponzorisala Armejce. Interesovanje za kupovina izrazili su i Mihail Prohorov, vlasnik NBA ligaša Bruklin Netsa i jedan od najbogatijih ljudi Rusije, Iskandar Mahmudov.

Prošle godine CSKA je zabeležio gubitak od oko milijardu rubalja, što je nešto ispod 15.000.000 evra.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.