Araneđlovac: Rekonstrukcija sportske hale

Izvor: RTS, 14.Avg.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Araneđlovac: Rekonstrukcija sportske hale

Zajedničkim sredstvima lokalne samouprave i ministarstva privrede u Aranđelovcu se rekonstruiše sportska hala u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić." Investicija je vedna više od 50 miliona dinara i predviđeno je da, osim fiskulturne sale za tri škole, to bude i sportska dvorana u kojoj će biti organizovana takmičenja.
Srednjoškolci Slobodan i Miloš letnji raspust provode u Aranđelovcu. Obojica vole >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sport i fudbal i graju na školskom terenu, pored fiskulturne sale koja se rekonstruiše."Nadamo se da ćemo, od početka nove školske godine, ući u i renoviranu salu i da ćemo u njoj sada imati mnogo bolje uslove za fizičku kulturu", kaže Slobodan Todosijević, učenik Tehničke škole u Aranđelovcu.
Posle četiri decenije od izgradnje, ova je prva komletna rekonstrukcija sporstke hale u kojoj nastavu fizičkog izvodi oko hiljadu i po učenika iz tri škole. Obnavlja se po najsavremenijim standardima - od poda do krova.
"Kompletna rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione , električne instalacije, kompletna rekonstrukcija svlačionica. Mogu vam reći da će pod, odnosno parket, biti po Fiba standardima - imaćemo i tribine gde ćemo imati oko 500 sedećih mesta", najavljuje Dragan Ranković, direktor Tehničke škole "Mileta Nikolić" iz
Aranđelovca.
Rekonstrukcijom sportske hale, započet je novi investicioni ciklus ulaganja u škole na teritoriji Aranđelovca. Prioritet je stvaranje jednakih uslova za decu na seoskom i gradskom području.
"Takođe, rekonstrukcija još dve škole koje su odobrene preko Kancelarije za javna ulaganja: to je škola "Svetolik Ranković" čija će rekonstrukcija koštati negde oko 150 miliona dinara i rekonstrukcja škole "Milan Ilić Čiča", negde oko 70 do 80miliona dinara.
Aranđelovac je grad sporta. Obnova hale pružiće vrhunske uslove za oko šezdeset klubova u toj opštini i organizaciju međunarodnih takmičenja.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.