Ančeloti priznao: Zidan je promenio moju filozofiju igre

Izvor: MozzartSport.com, 04.Apr.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ančeloti priznao: Zidan je promenio moju filozofiju igre

"On je za mene predstavljao ključ za promenu sopstvene fudbalske idele, jer sam uvek bio za formaciju 4-4-2", rekao je Italijan

Mnogi majstori su tokom istorije i te kako bili zaslužni za najveće promene fudbalske igre. Poznato je da većina velikih fudbalskih stručnjaka taktiku i sistem svoje igre prilagođavaju igračkom kadru koji poseduju, a čak i prema samo jednom igraču, kako bi iz njega iscrpeli sav kvalitet koji poseduje i tako kompletan tim učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jačim.

Jedan od njih je i legendarni Karlo Ančeloti, koji je priznao da je na promenu njegove taktičke filozofije uticao legendarni francuski vezista i sadašnji trener Real Madrida, Zinedin Zidan.

"Kada sam preuzeo Juventus (1999. godina) upoznao sam Zidana i naišao na fantastičnog igrača. On je za mene predstavljao ključ za promenu sopstvene fudbalske idele, jer sam uvek bio za formaciju 4-4-2. Promenio sam omiljeni sistem, njega stavio iza dva navijača jer nisam želeo da mu promenim formaciju i zaista je bilo fantastično", rekao je Ančeloti.

Legendarni strateg, koji će na leto pruzeti minhenski Bajern, formaciju 4-3-1-2 kasnije je preslikao i na Milan sa kojim je za osam godina pokorio kompletnu Evropu i domogao se osam velikih trofeja.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.