Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 12:14

Američki milijarder novi vlasnik Rome

Fudbalski klub Roma prodat je američkom milijarderu Denu Fredkinu, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba. Italijanski mediji navode da je rimski klub prodat za blizu 600 miliona evra.
Posle 10 meseci pregovora, "vučica" dobija novog američkog vlasnika. Američki milijarder Dan Fridkin potpisao je ugovor kojim kupuje rimski klub za blizu 600.000.000 evra.

Dan Fridkin ima 54 godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na čelu je holdinga koji okuplja desetak kompanija, a posebno je aktivan u prodaji automobila i hotela, sa sedištem u Hjustonu u Teksasu.
Prema Forbsu, njegovo bogatstvo se procenjuje na nešto više od četiri milijarde dolara, što ga čini 504. najbogatijim čovekom na svetu.
Fudbalski klub iz Rima je u američkom vlasništvu od 2011. godine, kada ju je porodica Sensi prodala Amerikancu Tomasu di Benedetu. Nakon njega, klub je preuzeo Džejms Palota. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roma ima novog vlasnika – za 600 miliona evra

Izvor: OkRadio.rs, 06.Avg.2020

Fudbalski klub Roma je dobio novog vlasnika, a spekuliše se da je cena iznosila oko 600 miliona evra. Italijanski mediji navode da je novi vlasnik rimskog kluba američki milijarder Den Fridkin.   On je pregovore o preuzimanju kluba okončao pre nekoliko meseci, ali je posao bio stopiran.   Kada...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.