Alen Peran novi selektor Kine

Izvor: Blic, 27.Feb.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alen Peran novi selektor Kine

Francuski stručnjak Alen Peran novi je selektor kineske fudbalske reprezentacije, umesto Španca Hosea Antonija Kamača.

Pera je u karijeri bio na klupi Marselja, Sošoa, Liona i Sent Etjena

"Peran je imenovan za selektora Kine", potvrdio je potpredsednik Kineske fudbalske federacije Ju Hongčen na zvaničnom sajtu nacionalne federacije.

Kina trenutno zauzima 88. mesto na rang listi FIFA, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon što je prethodnog meseca zauzimala 108. poziciju, što je bio njen najniži rejting u istoriji.

Kineska federacija otpustila je Kamača prošle godine posle serije poraza, uključujući i ponižavajući protiv Tajlanda od 5:1.

Kamačo je bio angažovan za selektora 2011. uz ugovor od osam miliona dolara, čime je postao jedan od deset najplaćenijih trenera u svetu.

Pedesetsedmogodišnji Peran je 2008. godine doveo Lion do "duple krune".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Alen Peran novi selektor Kine

Izvor: Dzungla.org, 27.Feb.2014

Francuski stručnjak Alen Peran novi je selektor kineske fudbalske reprezentacije, umesto Španca Hosea Antonija Kamača.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.