Al-Serkal: Treba promeniti termin SP u Kataru

Izvor: Blic, 28.Mar.2013, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al-Serkal: Treba promeniti termin SP u Kataru

Kandidat za predsednika Azijske fudbalske konfederacije (AFC) Jusuf Al-Serkal rekao je da bi termin Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru trebalo da se održi u neko svežije doba u godini.

"Čelnici evropskih klubova, kao i glavni fudbalski savezi bi trebalo da zatraže od Svetske fudbalske federacije da se pomeri termin Svetskog prvenstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a ne da čekaju onoga ko bude predsednik AFC da pokrene raspravu o tome", rekao je Al-Serkal za agenciju AP.

Al-Serkal je rekao da odluka mora da se donese što pre, pošto fudbaleri neće pružiti maksimum po vrelini juna i jula u Kataru.

Al-Serkal se u sredu sastao s predsednikom FIFA Sepom Blaterom. On je prvi čovek Fudbalskog saveza UAE, a protivkandidati za mesto predsednika AFC su Šeik Salman Bin Ibrahim Al Kalifa iz Bahreina i Voravi Makudi sa Tajlanda.

Izbori za predsednika AFC održaće se 2. maja u Kuala Lumpuru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.