Al KELAIFI: Evropski fudbal nije u opasnosti zbog odlaska igrača u Saudijsku Arabiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 21:44

Al KELAIFI: Evropski fudbal nije u opasnosti zbog odlaska igrača u Saudijsku Arabiju

Prelazni rok u Saudijskoj Arabiji još uvek traje.

Evropski fudbal nije u opasnosti zbog odlaska velikog broja igrača u Saudijsku Arabiju, izjavio je danas predsednik Pari Sen Žermena i Evropske asocijacije klubova (ECA) Naser Al Kelaifi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Britanski mediji podsećaju da je veliki broj igrača iz najkvalitetnijih klubova odlučio da prihvati unosne ponude i da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prelazni rok u Evropi je završen prvog septembra, a u Saudijskoj Arabiji traje nedelju dana duže.

 - Ne mislim da postoji opasnost - rekao je Al Kelaifi.

ECA je osnovana 2008. godine kako bi predstavljala interese klubova širom Evrope i broji nekoliko stotina klubova. Al Kelaifi je od 2019. godine član Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA). Klubovi iz Profesionalne lige Saudijske Arabije su u letnjem prelaznom roku potrošili 691 milion funti na dovođenje igrača.

 - Verujemo u sebe. Imamo najbolja i najveća takmičenja i najbolje igrače. Nije na meni da sudim o onome šta se dešava van Evrope. Većina evropskih klubova je prodala igrače u Saudijsku Arabiju. Ako nismo zadovoljni, zašto im prodajemo svoje igrače? Za nas je najvažnije kako da razvijemo naše klubove i UEFA - rekao je prvi čovek Pari Sen Žermena. - Da li je postoji opasnost? Rekao sam svoje mišljenje. Ako postoji opasnost, evropski klubovi neće da budu tihi. Za sada ne vidim nikakvu opasnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Al Kelaifi: Evropski fudbal nije u opasnosti zbog odlaska igrača u Saudijsku Arabiju

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 15:43

Evropski fudbal nije u opasnosti zbog odlaska velikog broja igrača u Saudijsku Arabiju...To je izjavio predsednik Pari Sen Žermena i Evropske asocijacije klubova (ECA) Naser Al Kelaifi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC)...Britanski mediji podsećaju da je veliki broj igrača iz najkvalitetnijih klubova odlučio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.