Akcija Grom, više stotina privedenih

Izvor: RTS, 06.Dec.2013, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Grom", više stotina privedenih

Nekoliko stotina osoba privedeno u okviru operacije "Grom" protiv narkodilera. Izvršen pretres na 909 lokacija, a za sada će biti procesuirano više od 250 osoba, izjavio direktor policije Milorad Veljović. Među privedenima, pored dilera droge, i ekstremisti i fudbalski huligani, rekao Veljović. Na više lokacija pronađeno oružje.

11.30 - Premijer Ivica Dačić izjavio da je u akciji "Grom" pretreseno 909 lokacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na teritoriji cele Srbije, da se očekuje da 242 osobe budu procesuirane, a da je za sada za 127 njih određeno policijsko zadržavanje.

10.45 - Akcija još traje i konačni rezultati biće saopšteni tokom dana, rekao Veljović. 

10.30 - Izvršen pretres na 909 lokacija, privedeno nekoliko stotina osoba, a za sada će biti procesuirano više od 250 osoba, izjavio direktor policije Milorad Veljović. Pronađena velika količina droge svih vrsta, kaže Veljović.

Policija je tokom jutra širom Srbije pretresla 909 lokacija, privela više stotina osoba i pronašla i zaplenila velike količine narkotika svih vrsta, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, takođe je rekao da je u akciji "Grom", koja je u toku, pretreseno 909 lokacija na teritoriji cele Srbije.

Dačić je, novinarima u Vladi, rekao da se očekuje da 242 osobe bude procesuirane, a da je za sada za 127 njih određeno policijsko zadržavanje.

Ovo je udar na disrtributivnu mrežu, rekao je Dačić i dodao da je to deo opšte i oštre borbe protiv organizovanog kriminala, narkotika, finansijskih zluopotreba huligana.

Prema njegovim rečima, za sada su izvršene 134 zaplene, pronađena jedna laboratorija, mnogo komada oružja, narkotika i rasvetljeno jedno ubistvo.

Veljović je, na konferenciji za novinare, rekao da je ta akcija pod nazivom "Grom" organizovana po nalogu Biroa za koordinaciju službi bezbedosti i da su je zajedno sproveli policija, Tužilaštvo i Ministarstvo pravde.

On je rekao da će sigurno biti procesuirano više od 250 osoba koje su privedene, a da akcija i dalje traje i da će konačni rezultati biti saopšteni tokom dana.

Veljović je istakao da je u akciji demonstrirano potpuno jedinstvo policije, tužilaštva i pravosuđa i da je jedna od karakteristika akcije to što su pronađene veće količine heroina od marihuane.

Prema njegovim rečima, cilj akcije je bio da se na osnovu prijava i građana ukaže javnosti na one koji truju našu decu.

Veljović je istakao da u akciji učestvuje nekoliko hiljada policajaca i da je bitno da ni jedna informacija nije procurela.

"Pored Uprave kriminalističke policije koja je bila nosilac operacije, učestvovale su i sve druge organizacione jedinice u okviru Direkcije policije, pre svega mislim na Žandarmeriju, specijalne jedinice, policiju opšte nadležnosti, saobraćajnu policiju, graničnu policiju", rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, i današnja akcija je pokazala da policija može da odradi svaki zadatak i obezbedi mir i sigurnost.

Veljović je rekao i da su zaplenjene i velike količine oružja i municije kao i veliki broj automobila, a da je u Novom Pazaru uhapšena osoba za kojom se zbog ubistva tragalo duže vreme.

Direktor policije je rekao i da su među uhapšenima i osobe koje pripadaju organizovanim kriminalnim grupama među kojima i huligani koji vrše nasilje na stadionima.

Upitan da li su među uhapšenima i pripadnici navijačkih grupa, Veljović je odgovorio da među uhapšenima nisu navijači već huligani, dodavši da je pravosuđe i tužilaštvo u takvim slučajevima treba da svoj posao završe do kraja.

Veljović je rekao i da je u Novom Sadu zaplenjeno više od pet kilograma heroina i priveden veliki broj osoba, dok su u Lazarevcu izvršeni pretresi na 17 lokacija.

On je rekao i da se u Lazarevcu, koje je poznato po tome što je udruženje građana Sveti Sava objavilo slike osoba za koje tvrde da su dileri, pretresi obavljaju i sada.

"Niko u akciji neće biti zaštićen, bez obzira ko je i šta je", rekao je Veljović.

On je istakao i da je lično dobijao prijave građana u vezi onih koji diluju drogu, a da su te prijave isto dobijali kabinet ministra unutrašnjih poslova i Biro za kordinaciju slzužbi bezbednosti, tako da su akciju inicirali sami građani.

Uskoro Služba za borbu protiv narkodilera

Veljović je rekao i da će uskoro biti formirana služba za borbu protiv narkodilera, čije osnivanje je naložio Biro za koordinaciju službi bezbednosti.

"Već smo uradili sistematizaciju i dostavili je kabinetu ministra unutrašnjih poslova i Birou za koodinaciju službi bezbednosti i očekujem da će služba biti veoma brzo formirana", rekao je Veljović.

On je i sa aspekta akcije "Grom" kao svrsishodno ocenio i formiranje službe za borbu protiv ekstremizma i terorizma, što je takođe inicirano zaključkom Biroa za korodinaciju službi bezbednosti.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti je u novembru odlučio da se pri MUP-u formiraju dve nove službe - jedna za borbu protiv ekstremizma i terorizma, a druga za borbu protiv narkodilera.

Prvi potpredsednik Vlade i šef Biroa Aleksandar Vučić najavio je posle tog sastanka da će vrlo brzo da usledi i jedan od najžešćih udara na narko-mafiju.

Borba će biti nemilosrdna, jer nikome nećemo dozvoliti da se igra sa državom, poručio je Vučić dodavši da bi žestoki udarac trebalo da pretrpe dileri droge, a pogotovo oni kojima kao paravan za mutne poslove služe navijačke grupe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više stotina osoba privedeno u operaciji „Grom“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Dec.2013

Nekoliko stotina osoba privedeno u okviru operacije „Grom“ protiv narkodilera. Izvršen pretres na 909 lokacija, a za sada će biti procesuirano više od 250 osoba, izjavio direktor policije Milorad Veljović. Među privedenima, pored dilera droge, i ekstremisti i fudbalski huligani, rekao Veljović....

Nastavak na NTV.rs...

U akciji “Grom” uhapšeno 25 kriminalaca bliskih stranci Rasima Ljajića

Izvor: SandzakPress.net, 06.Dec.2013

Sjeverni Sandžak – U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu u okviru akcije “Grom” koja je sprovedena u cijeloj Srbiji privedeno je 25 lica. Pretres je izvršen na 26 lokacija a zaplijenjeno je 3.331 grama heroina i oko 30 grama marihuane. -Od 25 privedenih lica, zadržano je osmoro kod kojih su pronađeni...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.