Ajntraht ima novog trenera

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 17:15

Ajntraht ima novog trenera

Fudbalski klub Ajntraht iz Frankfurta imenovao je Dina Topmelera za novog trenera.

Topmeler je potpisao ugovor do 2026. godine i preuzeće ekipu 1. jula. Na klupi kluba iz Frankfurta zamenio je Olivera Glasnera.

Njegov pomoćnik biće Nelson Morgado, koji dolazi iz Monaka. Njih dvojica su sarađivali i dok je 42-godišnji Topmeler radio u Luksemburgu.

Topmeler je bio pomoćni trener kod Julijana Nagelsmana, koji je u martu dobio otkaz u Bajernu iz Minhena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prethodno je radio kao Nagelsmanov pomoćnik i u Lajpcigu.

"Samo je bilo pitanje vremena kada će Dino Topmeler početi da radi kao prvi trener u Bundesligi", rekao je sportski direktor kluba iz Frankfurta Markus Kreše.

Topmeler je poznat i po tome što je postao prvi trener koji je uspeo da odvede jedan tim iz Luksemburga u grupnu fazu Lige Evrope, 2019. godine sa Didelanžom.

Ajntraht je ovu sezonu završio na sedmom mestu u Bundesligi i igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Ekipa je u finalu Kupa izgubila od Lajpciga, a takmičenje u Ligi šampiona završila je porazom od Napolija u osmini finala Lige šampiona.

Topmeler preuzima Ajntraht 30 godina otkako je njegov otac predvodio ekipu. Klaus Topmeler bio je trener Ajntrahta u sezoni 1993/1994.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.