Ajaks na leto napušta devet fudbalera

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 12:49

Ajaks na leto napušta devet fudbalera

Holandski fudbalski klub Ajaks u junu će promeniti pola tima, pošto će se na transfer listi naći najmanje devet igrača.

"U junu će biti na prodaju čak devet od 13 igrača koje je prošlog leta doveo kasnije smenjeni sportski direktor Sven Mislintat", navodi renomirani dnevnik.

Kako je navedeno, višak su Josip Šutalo, Borna Sosa, Jakov Medić, Georgi Mikautadze, Karlos Forbs, Gaston Avila, Čuba Akpom, Benjamin Tahirović i Anton Gai, a od novih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na transfer-listu ne idu samo Sivert Mansverk, Diant Rama i Branko van den Bumen.

Ajaks je na kraju prošle sezone ostao bez dugogodišnjeg kapitena Dušana Tadića, kao i Dejvija Klasena i Mohameda Kudusa, a rezultati su ove sezone izuzetno loši.

Klub je na petom mestu holandskog šampionata, sa čak 30 bodova manje od lidera i najljućeg rivala Fejenorda.

Ekipa je eliminisana iz Kupa Holandije od trećeligaša USC Herkulesa, a još uvek igra u Ligi konferencije, gde će posle 0:0 u prvom meču u četvrtak igrati revanš meč protiv Aston Vile u Birmingemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ajaks napušta devet fudbalera, među njima i bh. reprezentativac

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2024

AMSTERDAM - Holandski fudbalski klub Ajaks u junu će promijeniti pola tima, pošto će se na transfer listi naći najmanje devet igrača, objavio je dobro upućeni list De Telegraf ("De Telegraaf").

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.