Advokat otišao, Ćurčić vodi orlove

Izvor: RTS, 15.Nov.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat otišao, Ćurčić vodi "orlove"

Nekadašnji srpski fudbaler Savo Milošević izabran je za potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, saopšteno je posle sednice Odbora za hitna pitanja te organizacije. Usvojena ostavka Dika Advokata, Radovan Đurčić vodi "orlove" do daljeg.

Savo Milošević će u FSS biti zadužen da vodi brigu o reprezentativnim selekcijama, sa akcentom na rad "A" reprezentacije.

Odbor za hitna pitanja FSS usvojio je ostavku dosadašnjeg selektora Srbije Dika Advokata.

"Ugovori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa svima sporazumno su raskinuti na dan 15.11.2014, sa odredbom da nijedna ugovorna strana nema bilo kakve obaveze i potraživanja prema drugoj strani", navodi se u saopštenju FSS.

"Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu", rekao je Advokat - objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Advokat je, kako se navodi, ostavku podneo odmah po završetku sinoćnog poraza reprezentacije Srbije od Danske sa 1:3.

"Pritisak koji smo imali, bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se s problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku", kazao je Advokat.

On je istakao da želi sve najbolje reprezentaciji Srbije i da će je uvek smatrati delom sebe i "od srca navijati za nju".

"Takođe, izražavam izuzetnu zahvalnost rukovodstvu FS Srbije, svim igračima reprezentacije i članovima Stručnog štaba, na podršci i odnosu, poštujući da su uvek bili uz nas i na svemu što rade za srpski fudbal. Svojim ponašanjem, učinili su me ponosnim u periodu mog rada na mestu selektora Srbije", rekao je Advokat.

Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja je odlučeno, a na osnovu Miloševićevog predloga, da nacionalnu selekciju na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Grčke vodi Radovan Ćurčić, aktuelni selektor mlade reprezentacije.

Kako se navodi u saopštenju Saveza, Mitar Mrkela je imenovan za direktora mlađih selekcija FSS, a za njegovog pomoćnika izabran je Dragiša Binić.

Naredna sednica Izvršnog odbora FSS je zakazana za utorak, 25. novembra, a do tada će Milošević sa svojim saradnicima dati predloge kadrovskih rešenja za imenovanje novog selektora i saradnika.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.