Advokat novi selektor Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2010, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat novi selektor Rusije

Holandski stručnjak Dik Advokat od ponedeljka je i zvanično novi selektor fudbalske reprezentacije Rusije, saopštio je predsednik saveza Sergej Fursenko.

Advokat je sa FS Rusije potpisao četvorogodišnji ugovor, a glavni ciljevi "zbornaje" su da izbore učešće na Evropskom prvenstvu 2012. i Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. On je toj poziciji zamenio zemljaka Gusa Hidinka, koji će nastaviti da radi kao selektor Turske.

"Advokat savršeno poznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ruski fudbal i sve igrače. Jednostavno nemamo šta da objašnjavamo i može odmah da krene sa radom", rekao je Fursenko i dodao da će Advokat raditi za manju platu nego Hidink, ali nije otkrio koliku.

Advokat je prethodni angažman imao na klupi Belgije, ali je prošlog meseca podneo ostavku kako bi preuzeo Rusiju. Prethodno je u Rusiji trenirao Zenit iz Sankt Peterburga sa kojim osvojio titulu nacionalnog prvaka, ali i Kup UEFA.

Bio je i trener PSV Ajndhovena, AZ Alkmara, Glazgov Rendžersa, Borusije Menhengladbah, reprezentacije Holandije i Južne Koreje.

Rusija je sa Hidinkom 2008. godine igrala polufinale Evropskog prvenstva. Na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi nisu uspeli da se kvalifikuju pošto su u baražu kvalifikacija izgubila od Slovenije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.