Advokat: Francuska - putokaz za kvalfikacije

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Francuska - putokaz za kvalfikacije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da će prijateljska utakmica sa Francuskom pokazati šta je potrebno da njegova ekipa popravi pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Debituje na klupi "orlova": Dik Advokat

 

"Igraćemo protiv veoma jakog tima i to je dobro za nas zbog budućnosti. Videćemo šta nam je potrebno i neophodno pred početak kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za Evropsko prvenstvo", počeo je svoje izlaganje Advokat.

 

Srbija će u nedelju od 20.45 na stadionu Partizana odigrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.

 

"Francuska je top ekipa i biće zanimljivo šta ćemo moći da uradimo s ovim mladim timom i šta ćemo dobiti od te utakmice", kazao je Advokat.

 

Ivanović: Meč sa Francuskom odlučujuići momenat Kapiten: Branislav Ivanović

"Moraćemo da uradimo sve da se domognemo cilja. Biće jako teško, još smo ekipa koja ima oscilacije i koja mora još mnogo kolektivno da uči. Uz dobar rad, nadamo se najboljem", rekao je Ivanović.

 

Srbija od nedavno ima novog selektora, pošto je Sinišu Mihajlovića na klupi zamenio holandski stručnjak Dik Advokat.

 

"Svaka promena ima pozitivne i negativne strane. Mi smo profesionalci, odmah moramo da sprovedemo njegove zahteve u delo. Prve utakmice u velikoj meri daće sliku o budućnosti i moramo da budemo svesni odgovornosti i ovo je možda odlučujući momenat".

 

Srbija će pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati prijateljsku utakmicu s domaćinom kontinentalnog šampionata Francuskom.

 

"Francuska je domaćin EP i njihov projekat u poslednje četiri godine je pravljenje ekipe za osvajanje tog takmičenja. To je ekipa koja ima 30 pođednako kvalitetnih reprezentativaca", naveo je Ivanović.

 

Selektor je dodao da je već odlučio ko će početi susret s Francuskom, ali nije želeo da saopšti tim jer još nije rekao ni igračima. On je rekao da se ne plaši protivnika, iako se radi o jakoj ekipi, jer bi to bila loša poruka njegovim igračima.

 

Upitan da li je za četiri dana rada s reprezentativcima stekao utisak o timu, Advokat je rekao da će više znati posle utakmice sa Francuskom.

 

"Teško je reći, imaću mnogo bolji utisak posle utakmice. Imam određena očekivanja i videćemo šta će uraditi na utakmici. Nadam se da će igrači uraditi sve što se od njih očekuje", rekao je novi selektor "orlova".

 

Za kraj, Holanđanin je istakao da očekuje da Srbija u susretu sa Francuzima pokaže da je tim.

"Prethodni selektor je uradio pravu stvar jer je pozivao mlade igrače tako da sada imamo miks mladih i iskusnijih fudbalera. Nije bitno 11 igrača koji izađu na teren, već tim, kompletan kolektiv", dodao je Advokat.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.