Adebajor pet godina u Mančester Sitiju

Izvor: RTS, 19.Jul.2009, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adebajor pet godina u Mančester Sitiju

Engleski fudbalski premijerligaš Mančester Siti objavio je da je potpisao petogodišnji ugovor sa napadačem Arsenala Emanuelom Adebajorom.

Reprezentativac Togoa, koji je 2008. proglašen afričkim fudbalerom godine, treći je napadač kojeg je ovog leta angažovao Mančester Siti.

Pre njega tom klubu su pristupili Paragvajac Roke Santa Krus i Argentinac Karlos Teves, pa će uz Robinja, Krejga Belamija i Benjanija Mvaruvarija popularni "građani" u nastupaćujoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sezoni imati zaista impresivan napadački red.

"Došao sam ovde da zajedno sa navijačima stvaramo istoriju. Menadžer i predsednik kluba su mi preneli ambicije Sitija i jedva čekam da zaigram u novom dresu", izjavio je Adebajor.

Dvadesetpetogodišnji Togoanac je prešao u Arsenal 2006. iz Monaka kao relativno nepoznat fudbaler, ali je zablistao u londonskom klubu, za kojeg je na 142 utakmice postigao 62 gola.

Britanski mediji spekulišu da je Mančester Siti za transfer Adebajora isplatiio Arsenalu sumu od oko 25 miliona funti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.