Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 21:38

AFRIKA: Vadi Degla na pragu drugog ranga, Azam odigrao za Mbeja Siti i Koustal Union

Pogledajte kako su završene neke od utakmica koje su odigrane na afričkom kontinentu

MBEJA SITI – KOUSTAL UNION 2:0 (1:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Važna pobeda za ekipu Mbeja Sitija. Građani su potvrdili da su u boljoj formi i na dobrom su putu da obezbede opstanak. Poveli su preko Liuzija u 18. minutu i sa minimalnom prednošću otišli na odmor. Gosti su se u još većem problemu našli u 78. minutu, kada je prednost Mbeja Sitija udvostručio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sangiđa. Do kraja nije bilo promene rezultata, prilično siguran kec u 31. kolu šampionata Tanzanije.

AZAM – GVAMBINA 4:1 (1:1)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Ako je kec na utakmicu između Mbeja Sitija i Koustal Uniona došao bez većih problema, šta onda reći za pobedu Azama nad Gvambinom. Olakšao je trećeplasirani tim prvenstva posao Građanima i Koustalu, tako što je današnjeg rivala poslao na prag ispadanja. Trijumfom od 4:1 potvrdio je da je u sjajnoj formi, te je prišao na samo bod drugoplasiranom Jang Afrikansu. Golove su naizmenično postizali Mozinzi i Nado, dok je utešni pogodak za goste postigao Emtuvi u 38. minutu, kada se činilo da gosti još imaju neke šanse.

MLILA – KONSTANTIN 2:3 (1:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Potvrdili su fudbaleri Konstantina da se nalaze u boljoj formi. Žele u Afrički kup, a za to im je potrebno šesto mesto. Posle četvrtog meča bez poraza i drugog trijumfa u tom nizu, na deobi su upravo šest pozicije sa ekipama USM i MC Alžir. Produbili su agoniju Mlile, koja je vezala i četvrti poraz. Poveo je domaćin preko Tiaibe i sa 1:0 otišao na odmor. Amokrane je poravnao rezultat posle sedam minuta igre u nastavku, ali je u 77. minutu posle novog pogotka Tiaibe delovalo da će domaćin prekinuti crni niz. Ipak, od 90. do 94. minutu gosti prave potpuni preokret. Đahnit je izjednačio, da bi Jaiše doneo tri boda ekipi Konstantina.

ASO ŠLEF – HUSEIN DEJ 1:1 (1:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Izvukli su se fudbaleri Husein Deja u poslednjim sekundama. Domaćin je golom Bugetaja vodio od osmog minuta. Ostao je u prednosti sve do sudijske nadoknade i činilo se da će upisati trijumf. Ipak, u šestom minutu nadoknade Sebah poravnava rezultat i donosi vredan bod gostima u borbi za opstanak. Sada su na dva koraka od prve ekipe iznad crte.

VADI DEGLA – EL GUNA 0:0

(Fudbal, Egipat 1)

Teško će se Vadi Degla spasiti ove sezone. Ima samo tri pobede, a večeras je po sedmi put zaredom propustila priliku da upiše četvrtu. Domaćin je bio bolji rival tokom većeg dela susreta, imao duplo više pokušaja od fudbalera El Gune, ali nije vredelo - mreže su ostale netaknute.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.