Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 20:27

AFRIKA: Slatko gostovanje Sugaru, Kejptaun u finalu

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa afričkog kontinenta

POLISI TANZANIJA – KINONDANI 2:0 (2:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Polisi je novu prvenstvenu trku otvorio rutinskom pobedom nad Kinondanijem, a sve dileme otklonjene su do 19. minuta. Majanga, dvostruki strelac za domaćina načeo je mrežu rivala u 3. minutu, a vođstvo je udvostručio 16 minuta kasnije i tako trasirao put >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ka celom plenu. Polisi je dva gola prednosti očuvao do kraja susreta i tako peti put u prethodne dve sezone savladao današnjeg rivala.

KAGERA SUGAR – JANG AFRIKANS 0:1 (0:1)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Jang Afrikans je minimalnom pobedom nad Kagerom otvorio takmičenje i tako nastavio tradiciju odnošenja plena sa gostovanja Sugaru. Gol odluke postigao je Salum u 24. minutu te je domaćin poražen treći put u četiri međusobna duela.

NKANA – HAMBIŠI 0:1 (0:1)

(Fudbal, Zambija 1)

Duel timova iz srca tabele pripao je gostima. Minimalnu pobedu Hambišija potpisao je Kasanda u 37. minutu i tako povratniku u elitu posle 12 godina doneo prvo slavlje ove sezone.

KAFU SELTIK – ZESKO JUNAJTED 2:0 (1:0)

(Fudbal, Zambija 1)

Kafu Seltik je drugom uzastopnom pobedom u prvenstvu istovremeno naneo prvi poraz Zesku. Goste je načeo Bvajla u 29. minutu, a u 61. Daka je udvostručio prednost i nagovestio pobedu.

SVELOUZ – KEJPTAUN SITI 0:4 (0:1)

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Kejptaun je upisao ubedljivu pobedu i plasirao se u finale Kupa Južne Afrike. Nakon prvog susreta odigranog bez pogodaka, gosti su agilnije ušlči u meč, a trijumf je najavio Ralani u 42. minutu. Isti igrač upisao se u strelce i u drugom poluvremenu, a precizni su bili i Lakaj i Dav.

FUS RABAT – OLIMPIK SAFI 0:1 (0:0)

(Fudbal, Maroko 1)

Golom u četvrtom minutu nadoknade Olimpik Safi je stigao do celog plena, a domaćinu koji je u seriji loših rezultata autogolom je presudio Kuasmi. Nespretna reakcija defanzivca bacila je u vodu sav napor FUS Rabata koji se od 61. minuta i isključenja Benarifa borio sa desetoricom igrača.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.