Izvor: MozzartSport.com, 01.Maj.2021, 09:01

AFRIKA: Esperans overava titulu u Tunisu, derbi Durbana u Južnoj Africi, igra se u Egiptu, Senegalu, Zambiji, Gani...

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

STED TUNIŠEN – ESPERANS, 14.30

(Fudbal, Tunis 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Esperansu se smeši nova titula u Tunisu. Ima 10 bodova više od drugoplasiranog Etoal Sahela. Šampion ove zemlje gostuje Sted Tunišenu, ekipa koja je u donjem delu tabele, bez pobede već četiri utakmice. Esperans u prošlom kolu nije pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sfaksijen u derbiju (0:0), a ukoliko danas slavi i matematički će da obezbedi novu titulu u Tunisu, tri kola pre kraja šampionata. Esperans u gostima ove sezone ima osam pobeda i dva poraza, bez nerešenog ishoda.

GOLDEN EROUS – AMAZULU, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Amazulu je sve bliži lideru Mamelodiju koji nije pobedio tri meča u nizu. Ekipa iz Durbana, koju s klupe predvodi legendarni južnoafrički fudbaler Beni Mekarti, dobila je poslednje dve utakmice, a nije poražena već osam uzastopnih mečeva (sedam trijumfa i remi). Danas je protivnik gradski rival Golden Erous koji je takođe u vrhu, bori se za titulu. Ima četiri boda manje od Amazulua i pet od lidera Mamelodija. U prvom delu šampionata Južne Afrike Golden Erous je slavio sa 2:0, ali se Amazulu revanširao u šesnaestini finala Kupa Južne Afrike kada je izbacio gradskog rivala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Posle 90 minuta je bio 1:1. Ne pada mnogo golova kada igraju dva tima iz Durbana. Na šest poslednjih, pet puta je bilo 0-2 gola.

INDENI – ZESKO JUNAJTED, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zesko je lider šampionata Zambije i na pragu je titule jer ima osam bodova više od Forest Rendžersa. Indeni je u sredini tabele, ali je bez poraza već četiri utakmice. Zesko nije osezio gorčinu poraza već sedam mečeva. U prvom delu šampionata lider prvenstva Zambje je pobedio današnjeg rivala sa 3:2. Na tri od četri poslednje utakmice ovih timova bilo je 3+, a na tri vezane duela oba tima su davala golove (GG).

SKIDA – SETIF, 17.00

(Fudbal, Alžir 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lider šampionata Alžira Setif dočekuje Skidu, ekipu koja je na pretposlednjem mestu sa samo 11 bodova iz 18 utakmica. Domaćin će teško do opstanka iako smo tek na polovini sezone. Setif ima dve pobede u nizu, postigao je najviše golova u ligi (32), primio najmanje (8). Prethodne nedelje trenutno najbolji tim u Alžiru ispao je iz Kupa konfederacija, drugorangiranog takmičenja na tlu Afrike, pa sada može da se okrene samo obavezama u domaćim okvirima. Biće to prvi meč ova dva tima u istoriji.

NARI TALI – DAMBARS, 17.30

(Fudbal, Senegal 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Domaćin je najgori tim u elitnoj ligi Senegala. Ima samo sedam bodova na 12 utakmica. Dambars je u vhu, na četvrtom mestu sa tri boda manje od lidera Teungeta. Gosti su bez pobede već četiri kola (tri remija i poraz). Nari Teli je jedina dva trjumfa ostvario na svom stadionu. Ima i tri poraza kod kuće. Dambars na gostovanjima ima po dve pobede, poraza i remija.

LEGON SITIS – ASANTE KOTOKO, 20.00

(Fudbal, Gana 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Najveći klub u Gani, Asante Kotoko, nije u formi. Osvojio je samo bod na dve utakmice, ali je i dalje u borbi za titulom. Ima bod manje od lidera Medeame. Prilika za tri boda je gostovanje Legonu, timu koji je u donjem delu tabele i koga čeka borba za opstanak. U prvom delu šampionata Asante je na svom terenu slavio sa 1:0. Četiri poslednje utakmice protiv Legona dobio je najpopularniji klub u Gani.

SMOUHA – AL ITIHAD, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Smouha može da se pohvali da je ove sezone jedina pobedila šampiona Egipta i Afrike Al Ahli i to u Kairu. Al Itihad je u vrhu, na petom mestu, sa bodom više od današnjeg rivala. Protekle nedelje je poražen u derbiju od Piramidsa. Smouha je kralj remija. Ima ih čak 12 na 18 utakmica i samo jedan poraz. Na poslednjih pet mečeva ovih timova golovi su padali na obe strane (GG).

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.