10 trenutaka koji su obeležili fudbalsku 2014!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jan.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 trenutaka koji su obeležili fudbalsku 2014!

Godinu na izmaku protekla je u znaku Mundijala u Brazilu gde su Nemci bili domninantni i okitili se "zlatnom boginjom". Portal goal.com odabrao je 10 trenutaka koji su obeležili 2014.

1. Polufinale Svetskog prvenstva: Brazil - Nemačka 1:7 - Rezultat za rubriku "Verovali ili ne". U borbi za finale videli smo totalnu dominaciju "pancera" koji su ponizili "karioke" na njihovom terenu i naneli im najteži poraz u istoriji.

Na poluvremenu je već bilo 0:5,  a u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << susreta, četa Joakima Leva smanjila je gas i dobila "samo" 7:1. Da su hteli, činilo se, da mogu i 10 golova da daju Brazilcima koji su bili u nokdaunu i nisu znali šta ih je snašlo.

2. Luis Suarez je na Svetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao Đorđa Kjelinija  i zaradio četveromesečnu suspenziju - Opet je prgavi Urugvajac šokirao svet svojim kanibalskim ispadom. Ovo mu je bio treći put da ujeda protivničke igrače. Za ovo, nije dobio crveni karton na susretu sa Italijom, ali je video snimak pokazao da je ugrizao Italijama, pa je FIFA je bila neumoljiva.

3. Nejmarov otac je od transfera sina u Barselonu zaradio 40 miliona evra -  Ovo je najveći novac za nekog agenta u fudbalskoj istoriji. Predsednik Barselone Sandro Roselj morao je da ostavku.

4. Arsenal na otvorenom autobusu - Posle devet godina posta "tobdžije" su osvojili neki trofej i tako razveselili navijače.

5. Posle utakmice Obale Slonovače i Kameruna policija nije imala milosti za navijače koji su uleteli u teren - Od pendreka nisu mogli da pobegnu ni fudbaleri, a najdeblji kraj izvukao je napadač Rome Žervinjo.

6. Šampion Primere je Atletiko, prekid dominacije Reala i Barselone - Četa Dijega Čola Simeonea u poslednjem kolu uspela je da izvuče bod na "Nou Kampu" i postane senzacionalni prvak Španije.

7. Grčka - Farska Ostrva 0:1 - Najveće iznenađenje dosadašnjih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i kraj Klaudija Ranijerija na klupi Helena.

8. MK Dons - Manchester United 4:0 - Jedna od prvih utakmica Luja van Gala na klupi u kojoj je trećeligaš ponizio "crvene đavole".

9. Kristal Palas - Liverpul 3:3 - "Redsi" su još uvek bili u igri za titulu u Premijer ligi, a onda su pet minuta prokockali tri gola prednosti.

10. Sasuolov Domeniko Berardi (20) dao je četiri gola u pobedi protiv Milana 4:2 - Prvi put u istoriji Serie A dogodilo se da tako mladi igrač postigne sve pogotke za svoj tim.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.