Terzićeva odbrana traži ukidanje pritvora

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 13.Nov.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzićeva odbrana traži ukidanje pritvora

BEOGRAD - Odbrana bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića predložila je sudu da mu ukine pritvor jer se dobrovoljno predao pravosudnim organima Srbije.

Ukoliko danas ne bude doneta odluka, odbrana će u ponedeljak predložiti ukidanje pritvora uz jemstvo pošto je jedini razlog za pritvor opasnost od bekstva, rekao je novinarima Terzićev branilac Ante Bošković posle sednice krivičnog vanpretresnog veća.

O predlogu za jemstvo odlučivaće predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sudskog veća, koje će suditi Terziću i njegovim saradnicima, koji se terete za protivpravno prisvajanje oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK "Beograd u inostrane klubove.

Terzić je priveden u Palatu pravde iz Okružnog zatvora u Beogradu, pošto se juče ujutru, posle gotovo tri godine bekstva, predao Odeljenju za potrage Kriminalističke policije Beograda.

Ta sednica održana je bez prisustva javnosti, samo kako bi Terzić bio saslušan o okolnostima koje se odnose na pritvor, posle čega je vraćen u Okružni zatvor u Beogradu, gde će ostati do dalje odluke suda.

Njegovi branioci ponudili su prošle godine u julu jemstvo za ukidanje pritvora u iznosu od 200.000 evra, ali danas nisu precizirali da li će taj predlog ostati isti.

Početak suđenja Terziću i trojici njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK Beograd u inostrane klubove zakazan je za 17. januar u Višem sudu pred sudskim većem sudije Danka Lauševića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.