Terzić otkrio - OVO je Zvezdin godišnji budžet!

Izvor: Sportske.net, 08.Mar.2016, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić otkrio - OVO je Zvezdin godišnji budžet!

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić progovorio je o finansijama crveno-belih i tom prilikom otkrio sa kolikim budžetom raspolaže Zvezda na godišnjem nivou.

Fudbalski klub Crvena zvezda nalazi se na putu ka konsolidaciji pošto je u tekućoj sezoni ostvaren ozbiljan prihod od prodaje igrača a rezultati daju za pravo navijačima da se nadaju još boljim danima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />U intervjuu za "Večernje Novosti" generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić otkrio je sa koliko novca crveno-beli raspolažu na godišnjem nivou i objasnio zašto u klubu ne mogu sa sigurnošću da tvrde na koji deo budžeta mogu da računaju.

"Imamo sponzorske ugovore vredne 6 miliona evra, moramo od transfera prihodovati minimum 4 miliona evra godišnje. U proseku, TV prava i ulaznice za domaće prvenstvo nam donose prihod od oko milion evra godišnje. Ukupan projektovani budžet nam je 11 miliona evra" objašnjava Terzić.

Problem nastaje kada na naplatu dođu nasleđeni dugovi zbog čega bi konsolidacija Crvene zvezde mogla da usledi samo u slučaju da ekipa u naredne tri sezone bar dva puta zaigra u Evropi.

"U ovom momentu nije poznato koja će nam stara obaveza dospeti na plaćanje tako da nikada ne znamo koliko od ovih 11 miliona evra možemo koristiti kao budžet za tekuće poslovanje" objašnjava Terzić i dodaje,

"Ako se plasiramo u Ligu Evrope ili uz veliku sreću u žrebu u LŠ, to bi donelo ogroman prihod koji bi značio konačnu stabilizaciju kluba i mogućnost većeg ulaganja u igrački kadar" istakao je generalni direktor crveno-belih.

Ovom prilikom, Zvezdan Terzić nije propustio priliku da se zahvali i premijeru Vlade Aleksandru Vučiću koji je pre samo nekoliko dana ukorio vodeće ljude KK Partizan zbog toga što u javnosti ne govore koliko država pomaže crno-belima.

"Veliku zahvalnost dugujemo premijeru koji je pomogao potpisivanje i produžetak sponzorskih ugovora sa 'Gaspromom' vrednim 4.5 miliona evra i 'Telekomom' 800.000 evra" zaključio je Terzić.

Kompletan intervju Zvezdana Terzića možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je Barsina lista želja - Dolaze barem trojica?!

Izvor: Sportske.net, 08.Mar.2016

Plan je jasan - pojačanje u svakoj liniji tima. Najveće zvezde ostaju, ali nekoliko igrača sigurno odlazi...Španska Marka danas otkriva letnje planove Barselone koja želi da nastavi dominaciju u Španiji...Barselona u ovom trenutku na raspolaganju ima oko 50 miliona evra, ali će budžet sa letnja...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.