Terzić čeka ponedeljak

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Jan.2011, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić čeka ponedeljak

Zvezdan Terzić nije juče napustio Centralni zatvor iz proceduralnih razloga. Iako je Tužilaštvo prihvatilo jemstvo od 200.000 evra, do suda nisu stigla sva neophodna dokumenta i izlazak nekadašnjeg predsednika FS Srbije i bivšeg direktora OFK Beograda na slobodu do početka glavnog pretresa odložen je najverovatnije za ponedeljak.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Terzića srpsko pravosuđe tereti za zloupotrebu položaja dok je sedeo u fotelji direktora OFK Beograda. Optužen je da je stekao protivpravnu imovinsku korist navodnim mahinacijama u transferima igrača plavo-belih u inostranstvo.
Sporni su transferi Vanje Grubača u Hamburg 1997, Srđana Stanića u moskovski Spartak 2003. i Branislava Ivanovića u moskovsku Lokomotivu, dok se u slučaju transfera Stevana Stošića u špansku Malagu tereti za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja.
U procesu protiv Zvezdana Terzića na optuženičkoj klupi su i Vladimir Bulatović, nekadašnji direktor OFK Beograda, Milovan Nikodinović, bivši gensek Zajednice Prve lige i FIFA agent Dražen Podunavac.
Posle tri godine nedostupnosti istražnim organima Srbije, Terzić se 11. novembra predao policiji. Ubrzo je iz Centrlanog zatvora prebačen na VMS zbog zdravstvenih problema. U sredu je vraćen u Centralni zatvor, gde čeka da advokati završe administrativne poslove oko jemstva.
Sudski proces počeo je 17. januara, a glavni pretres zakazan je za 18. mart.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.