Terzić: Bez komentara

Izvor: B92, 29.Jan.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: "Bez komentara"



Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić rekao je da ne želi da komentariše hapšenje sudija i predsednika kluba dok se istraga ne završi, ali je obećao da će oni biti "zauvek odstranjeni iz fudbala" ako se optužbe dokažu.

"Neozbiljno bi bilo da komentarišem pre nego što zvanično saznam za koju utakmicu se terete i dok se ne završi istraga. Sigurno je samo da ako se optužbe dokažu, takvim ljudima neće biti mesta u fudbalu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Terzić u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

"Iskreno se nadam da se neće dokazati da su se ovi ljudi bavili nečasnim radnjama", dodao je Terzić.

MUP Srbije priveo je večeras predsednika fudbalskog kluba Vojvodina Ratka Butorovića, kao i direktora sportskog centra "Vojvodina" Milana Čabrića, fudbalske sudije Mihaila Jeknića i Borislava Kašanskog, kao i bivšeg sudiju Gorana Kovačića pod optužom da su davali i uzimali mito i nameštali fudbalske utakmice.

Terzić se nalazi na putu ka Zagrebu, gde će se u četvrtak održati kongres Evropske fudbalske unije (UEFA). Predsednik FSS rekao je da će pitati za savet "svog prijatelja" Mišela Platinija, predsednika UEFA.

"Sada jedino mogu da zahtevam da sudijska organizacija korektno i profesionalno radi posao, a proverićemo i kako je komisija ocenila spornu utakmicu i da li je bilo gledanja kroz prste", rekao je Terzić.

Policija nije objavila koju utakmicu su privedeni nameštali, ali se nezvanično saznaje da je u pitanju meč Mladost - Vojvodina, koji je novosadski klub dobio 1:0 u 16. kolu, odigranom 12. decembra.

"Ne sećam se kako su ocenjene utakmice, ali znam da su svi organi FSS ocenili rad komisije kao dobar. Ako se ispostavi da je to bilo neosnovano, preduzećemo neke radnje", rekao je Terzić.

Javnost u Srbiji godinama priča o kriminalnim radnjama u fudbalu, ali ozbiljnije policijske istrage nije bilo do prošle godine.

Na prvenstvenom meču Crvena zvezda - Hajduk navijači su napali i teško povredili žandarma, posle čega su privedeni čelnici beogradskog kluba, a tada je počelo više da se govori o "fudbalskoj mafiji".

Kriminalne radnje u fudbalu bile su i tema serijala emisija "Insajder" televizije B92, u kojoj je pominjan, izmedju ostalih, i Butorović.

"Sigurno je da je urušen imidž fudbala, ne svidja mi se šta se dešava, posebno u poslednja dva meseca, jer smo se mnogo trudili da popravimo taj imidž. Želim da sačekam da se završi istraga, jer je danas najlakše okaljati čoveka, kao da su sve ove priče naručene", rekao je Terzić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.