PREDAO SE ZVEZDAN TERZIĆ

Izvor: Kurir, 11.Nov.2010, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDAO SE ZVEZDAN TERZIĆ

BEOGRAD - Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić predao se jutros posle gotovo tri godine skrivanja Upravi kriminalističke policije Beograda, odakle je nešto pre 11 sati sproveden u Okružni zatvor u Beogradu.

On će narednih dana pred Višim sudom u Beogradu izneti odbranu na optužbe da je od transfera tri fudbalera OFK Beograd, zajedno sa trojicom saradnika, protivpravno prisvojio oko četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << miliona evra.

Dušica Ristić, portparol Višeg suda, izjavila je da taj sud još nije zvanično obavešten o Terzićevoj predaji i da zbog toga ne može da precizira kada bi moglo da se očekuje njegovo privođenje u sud.

"Bivši predsednik FSS i direktor OKF Beograd, u pratnji advokata Ante Boškovića, prijavio se jutros odeljenju za potrage beogradske policije, a "iza rešetaka" Okružnog zatvora ostaće shodno rešenju Višeg suda u Beogradu koji mu je posle bekstva iz Srbije u januaru 2008. godine odredio pritvor i raspisao za njim međunarodnu poternicu", rekao je direktor policije Milorad Veljović.

Zorana Vučićević, portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, izjavila je  da je Terzić predat Okružnom zatvoru u Beogradu nešto pre 11 sati, gde će biti u pritvoru po rešenju o pritvoru Višeg suda u Beogradu.

Zvezdan želi da dokaže da nije kriv

Početak suđenja Terziću i trojici njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK "Beograd" u inostrane klubove zakazan je za 17. januar 2011. u Višem sudu pred sudskim većem sudije Danka Lauševića.

Kako portal Kurira saznaje, Zvezdan Terzić  je došao u policijsku stanicu 29. novembar u pratnji advokata, saslušan je pred policijskim inspektorima i sproveden pred dežurnog istražnog sudiju.

- Zvezdan Terzić stavio se na raspolaganje srpskim pravosudnim organima jer želi da na sudu dokaže da nije kriv za optužbe za koje se tereti, saopštio je njegov branilac Vladan Batić i najavio da će tražiti da se Terziću ukine pritvor i podsetio da je prošle godine u junu za njegovu odbranu sa slobode ponuđeno 200.000 evra kao jemstvo, o čemu sud do sada nije odlučio.

Terzić veruje u srpsko pravosuđe pred kojim je optužen za transfer trojice fudbalera OFK Beograd. On će sudu predočiti dokaze na sve okolnosti i ukazati da je njegov progon bio samo u funkciji medijske kampanje bivše vlasti, navedeno je u saopštenju njegovog branioca.

Krio se u Crnoj Gori i Rusiji

U vreme Terzićevog bekstva mediji su spekulisali da se krije na relaciji Crna Gora Rusija, a Ministarstvo pravde Srbije najavilo je da će tražiti hapšenje i izručenje svih okrivljenih koji se nalaze u Crnoj Gori posle zaključenja sporazuma o izručenju okrivljenih, koji je počeo da se primenjuje odmah po potpisivanju 29. oktobra u Beogradu.

Terzićevi branioci nisu ulagali prigovor na optužnicu koja je 7. jula podignuta protiv njega i trojice njegovih saradnika zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa transferima fudbalera u inostrane klubove, kako se ne bi gubilo vreme i što pre zakazao glavni pretres.

Osim Terzića, koji je ranije bio i direktor OFK Beograda, optužnicom su obuhvaćeni i bivši funkcioneri tog kluba Milovan Ikodinović, Vladimir Bulatović, kao i fudbalski menadžer Dušan Podunavac.

POSLEDNJA VEST : Sutra saslušanje u Višem sudu

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezda Terzić sutra će biti saslušan pred većem Višeg suda u Beogradu.

Viši sud je naveo da će Terzić biti saslušan "na okolnosti koje se odnose na pritvor", pošto mu je pritvor određen dok je bio u bekstvu.

Sednici veća će pored Terzića, koji je optužen za finansijske malverzacije dok je bio na čelu OFK Beograda, moći da prisustvuju javni tužilac i Terzićev branilac.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.