Đurđević o optužbama da se „sklonio“ Zvezdi: Moj predsednik je Drakče, a ne Zvezdan!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurđević o optužbama da se „sklonio“ Zvezdi: Moj predsednik je Drakče, a ne Zvezdan!

Sve ide ka tome da mi, uslovno rečeno, mali budemo kolateralna šteta u borbi velikih. Moje je profesionalno pravo da izvedem tim koji smatram da treba da igra", poručuje za MOZZART Sport trener OFK Beograda

Od dana kada je Zvezdan Terzić, čovek koji u novije vreme predstavlja sinonim za OFK Beograd, zadužio funkcionersku fotelju na Marakani znalo se da će prvi meč između aktulenog šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i superligaša sa Stare Karaburme biti posmatran sa četvoro očiju.

Odluka trenera Romantičara Dejana Đurđevića da na travu Marakane izvede tim bez Dražića, Zdjelara, Vukovića i Jankovića zapalila je društvene mreže i brojne navijače sajtove. Navijači Partizana ubeđeni su da su gosti sa Stare Karaburme došli u Ljutice Bogdana kako bi odigrali rekreativni meč i bodove prepustili klubu u kojem glavnu reč od skora vodi Zvezdan Terzić.

Međutim, mladi stručnjak u razgovoru za MOZZART Sport decidirano tvrdi da njegova odluka o mešanju karata nije imala nikakvu pozadinu.

Moje je profesionalno pravo da kao trener izvedem tim za koji smatram da zaslužuje da igra. Ne znam zašto se toliko apostrofira podatak da nisu igrali Dražić, Zdjelar i Janković... A ne priča se o tome da je na Marakani debitovao Dautović, da je Duronjić postigao gol. Kada me već pitate reći ću vam pošteno: da bi Radna zajednica, kao uostalom i ja kao trener, dobila platu u OFK Beogradu mi moramo da napravimo širu bazu mladih igrača. To je jednostavno tako. Zato neću da objašnjavam zašto nisu igrali Dražić, Vuković ili Zdjelar“, poručio je u izjavi za naš sajt Dejan Švaba Đurđević.

Trener OFK Beograda proveo je nedelju u društvu porodice izlovan od jakih glasina da su Romantičari bez borbe prepustili pobedu Crvenoj zvezdi. Pobornici takvog mišljenja imaju uporište u podatku da je Dejan Dražić dan pre susreta na Marakani istakao kako jedva čeka da meč počne, a potom nije bio u protokolu.

„Slušajte, kod nas u klubu postoji medicinska služba. Tamo možete da dobijete izveštaj o tome zašto Dejan Dražić nije bio u timu. Ali opet moram da pitam: „Zašto se o njegovom izostanku toliko priča“? Kod nas u OFK Beogradu nema standardnih igrača, kad god dođem u klub uvek pitam momke da li među njima postoje oni kojima smeta da budu na klupi... Takvi ovde ne postoji i budite uvereni da su momci koji su istrčali na Marakanu zaslužili šansu. Mislim da smo odigrali jako dobar meč“

DA ČITAM FORUME I DNEVNU ŠTAMPU ZAVRŠIO BIH U LUDNICI

Insistirali smo i dalje na gorućoj temi, upitali smo ga da li zna da je navukao gnev navijača Partizana pošto je u Humskoj izveo po imenima jači tim.

„Ne znam zašto bih se branio od komentara na forumima i društvenim mrežama. Sve ide ka tome da mi, uslovno rečeno, mali budemo kolateralna šteta u borbi velikih. Ne igra se u Srbiji samo fudbal zbog Zvezde i Partizana. Postoje i drugi klubovi. Borimo se i igramo.  A te društvene mreže ili forume uopšte ne pratim, niti me zanima šta pišu ljudi bez lica. Nisam član tog forumaškog sveta“.

Posle današnje utakmice u Novom Pazaru trener Partizana Marko Nikolić bio je veoma oštar, poručivši da je srpski fudbal danas i juče pao na najniže grane. Kormilar OFK Beograda kaže da se nije osetio prozvanim.

Bio sam na ručku i sada sam od vas saznao kojim rezultatom je završen meč između Partizana i Novog Pazara. Nikada ne komentarišem izjave kolega, niti me zanima šta pričaju Janko ili Marko. Bio sam posvećen porodici, moram da imam život izvan fudbala. A i trudim se da ne  čitam domaću štampu. Pored silnog posla koji imam da se obazirem na sva pisanja i komentare verovatno bih završio u ludnici.

Morali smo treneru OFK Beograda da postavimo pitanje o faktoru Zvezdan Terzić koji je bio sastojak predigre, ali i postfestuma meča na Marakani.

„Molim vas kakve ja veze imam sa Zvezdanom Terzićem. On čovek radi u Crevenoj zvezdi. Moj predsednik je Dragče Dimitrijević, i samo njemu odgovaram“, kratak je bio Đurđević.

(Foto Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.