Zvezda hoće da igra derbi čeka se Partizan

Izvor: Glas javnosti, 19.Okt.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda hoće da igra derbi čeka se Partizan

BEOGRAD - Na zajedničkom preliminarnom sastanku predstavnika policije, Zajednice Superlige i Crvene zvezde načelno je dogovoreno da predstojeći 139. "večiti derbi" bude odigran u prisustvu publike u predviđenom terminu.

Sastanku, međutim, nisu prisustvovali predstavnici Partizana, čija je ekspedicija otputovala u

Portugal, gde prvak >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbije sutra igra utakmicu trećeg kola Lige šampiona protiv Brage.

- Procena je MUP-a da utakmica može da se održi po ustaljenoj proceduri. U ovom trenutku ne možemo saopštiti sve detalje, jer treba da se dogovorimo i sa predstavnicima Partizana, ali je zaključeno da derbi ipak treba da se održi - rekao je posle sastanka generalni sekretar Zajednice Superlige Miodrag Janković.

Na sastanku sa predstavnicima policije razgovarano je o brojnim detaljima, a ono što je najvažnije je da je Crvena zvezda saopštila da je spremna da organizuje utakmicu uz maksimalne bezbednosne mere.

- Dogovoreno je da se za tu utakmicu kapacitet stadiona smanji ze 15 do 20 odsto, odnosno da na tribinama bude između 30.000 i 35.000 gledalaca - rekao je Janković.

Zajednica Superlige će narednih dana apelovati na sve aktere, uključujući i štampu, da omoguće da se utakmica odigra u korektnoj atmosferi.

- Važno je istaći da je policija spremna da u slučaju bilo kakvih izgreda isprazni taj deo tribine. O svim detaljima organizacije utakmice detaljnije će se pričati na narednom sastanku u sredu ili četvrtak, kada budu prisutni i predstavnici Partizana - rekao je Janković.

Na osnovu svega što je rečeno, može se zaključiti da će derbija ipak biti, a zvanična odluka o tome biće doneta kada saglasnost da i Partizan...
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.