Vojvodina slavila u Humskoj, Zvezda stigla Partizan

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2011, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina slavila u Humskoj, Zvezda stigla Partizan

Partizan – Vojvodina 0:1 (0:0)
Stadion Partizana. Gledalaca: 12.559. Sudija: Danilo Grujić (Niš). Pomoćnici: Jovan Božović (Pirot), Aleksandar Veljović (Niš). Žuti kartoni: Adija, Šćepović (Partizan), B. Ilić, Lazetić, Pavlović (Vojvodina). Igrač utakmice: Brana Ilić (Vojvodina) 7,5. Strelac: 0:1 – >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Oumaru u 77. minutu.
PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković, Miljković (od 80. Vukić), Savić, Krstajić, Lazevski, Smiljanić, Petrović, Tejgo (od 46. Tomić), S. Ilić, Adija (od 62. Iliev), Šćepović.
VOJVODINA (4-2-3-1): Brkić, Vulićević, Trajković, Mojsov, Pavlović, Medojević (od 70. Stevanović), Tumbasević, Lazetić, Merebašvili (od 61. Mitošević), B. Ilić, Oumaru (od 80. Katai).

I drugi put ove sezone Vojvodina je slavila protiv Partizana, ovoga puta u Humskoj. Novosađani su ovim trijumfom ostali u trci za titulu, a rezultat derbi meča 22. kola Jelen Super lige sigurno je obradovao i Crvenu zvezdu, koja se sada izjednačila na tabeli sa Partizanom.
Golom Abubakara Oumarua crveno-beli su treći put uzastopno savladali su crno-bele, za čiju igru su iznervirani Grobari imali samo reči kritike: „Ovo je smešno” i „igrate ko p...”. Pohvale i aplauze su zaslužili taktički mudri i fantastično borbeni gosti, čija je pesma ispod severne tribine najbolje potvrdila ono što su sjajni jurišnik Brana Ilić i spretni kamerunski realizator „nacrtali” za 90 minuta borbe: u Humskoj lale cvetaju.

Da šampion igra skromno nije nikakva novost, ali da za 45 minuta ne može da izvede smislenu akciju i(li) uputi šut u okvir gola, ekskluzivitet je pred kojim Aleksandar Stanojević mora da se zabrine. Mladi trener promenio je formaciju, rotirao igrače i nervirao se gledajući kako se njegova ideja o napadačkom fudbalu razbija o zid gostiju.
Logično, prilika nije ni bilo, jer se u tu kategoriju ne smeju podvesti udarac Adije pored stative (38), šut Petrovića koji je Pavlović preusmerio u korner i još jedan pokušaj reprezentativnog veziste posle centaršuta Šćepovića (45).

Mnogo više energije Novosađani su potrošili u smelim jurišima ka suparničkom golu. S dva krila i jednim špicem, puleni Zorana Milinkovića zapretili su preko Brane Ilića (7), i Janka Tumbasevića (11), ali je oba puta Vladimir Stojković preusmerio loptu u korner.
Slika iz prvog poluvremena pretvorila se u potpuno dominaciju crno-belih u drugom. Ulaskom Nemanje Tomića lider prvenstva počeo je da juriša ka Željku Brkiću sa svih strana, stvara šanse i – promašuje.

Da je Parni valjak ubacio u brzinu više postalo je jasno posle tropotezne akcije Adije, Šćepovića i Saše Ilića (57), koju iskusni vezista umalo nije okončao poentiranjem, pošto je loptu na putu do mreže, iako je ranije prevario Brkića, sklono Vulićević.
Sve ostalo bilo je na strani Stanojevićevog tima koji je mogao da povede posle šuta glavom Adije (60), ili spretnijim reakcijama Petrovića (61, 64), da bi tek uvođenjem Ilijeva pritisnuo „lale”. Pritisnuti uza zid gosti su izdržali sve nalete i spremno dočekali priliku da iz kontre urade ono što nisu ranije.

I u tome su uspeli. Grešku Mladena Krstajića, predaju lopte u noge protivniku, crveno-beli su obručke prihvatili, Miroslav Vulićević prošao desnom stranom, uposlio Abubakara Oumaru, a kamerunski napadač uklizavanjem s peterca pogodio cilj – 0:1.

Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.