Tako je pričao Ivan Adžić: Ne znamo da li Ivan Ivanov ima kvalitet za Zvezdu

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jul.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tako je pričao Ivan Adžić: Ne znamo da li Ivan Ivanov ima kvalitet za Zvezdu

Ivan Ivanov je jedan od najboljih igrača Partizana. Možda i najbolji u prethodnom periodu. Odlične igre štopera crno-belih, ali i partije u dresu reprezentacije Bugarske nisu promakle brojnim skautima.
Ne tako davno, u junu 2011. Ivanov je pojačao Partizan. I za dve godine mnogo toga doneo klubu iz Humske. Sada je na pragu prelaska u Bazel.
Ako ode, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Partizan će mnogo toga izgubiti. Doduše, i inkasirati lepu svotu novca, licitira se sa cifrom između tri i četiri miliona evra na ime obeštećenja.
Prelistali smo arhivu na našem sajtu. Jedan od zanimljivih tekstova u kojima se pominje ime Ivana Ivanova je vezan za Crvenu zvezdu.
Pitate se zašto? Jednostavno, Bugarin je bio jedna od želja kluba iz Ljutice Bogdana. I to pola godine pre nego što je stigao u komšiluk.
Zvezda, tačnije njen tadašnji sportski direktor Ivan Adžić, se nećkala da li će dovesti Kornela Salatu, Ivana Ivanova ili vratiti na pozajmicu Vujadina Savića. Nije uspela ama baš ništa od toga.
Nije cena razlog što Ivanov još nije stigao, nego procenjujemo da li ima kvalitet za naše potrebe. Dugo tražimo štopera, vreme prolazi, ali ne smemo da rizikujemo i napravimo pogrešan izborizjavio je 26. januara 2011. godine za Žurnal Ivan Adžić.
Partizan je u međuvremenu osvojio još dve titule, a ogromne zasluge imao je baš Ivanov. Bugarski reprezentativac vodio je i Partizan do plasmana u Ligu Evrope, njegov pogodak direktno je odlučio u dvomeču protiv norveškog Tromzea.
Vredi još jednom se podsetiti ovog događaja i napomenuti koliko je bitna funkcija sportskog direktora. Sam Adžić je tada rekao da novac nije problem. Problem je očigledno bio u njemu…
Za nauk svim sportskim direktorima. Na kraju nove sezone svodiće se utisci o uspesima ili neuspesima Alberta Nađa i Zorana Stojadinovića. Možda i ranije.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.