Partizan traži garancije za derbi

Izvor: B92, 17.Okt.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan traži garancije za derbi

Ako policija proceni da postoje uslovi za 139. "večiti" derbi, uprava Partizana će se složiti da u zakazanom terminu, 23. oktobra gostuje Crvenoj zvezdi.

"Državni organi treba da izvrše procenu bezbednosne situacije: da li, kad i pod kojim okolnostima bi se igrala utakmica na stadionu Crvene zvezde".

"Tek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kad policija da zeleno svetlo, a organizator meča nas uveri da će sve da protekne bez problema idemo na Marakanu", istakao je gen sek Partizana Darko Grubor.

Predstavnik srpskog šampiona precizira zahteve "crno-belih”, napominjući da se uzavrela atmosfera sa reprezentativnog prenela i na teren klupskog fudbala.

"Insistiramo na bezbednosti, tražimo pismene garancije MUP-a, Crvene zvezde kao organizatora i samo pod uslovom da ih dobijemo igraćemo derbi u predviđenom terminu. Setuacija se iskomplikovala incidentima u Đenovi, našem golmanu Vladimiru Stojkoviću život je bio ugrožen i niko normalan ne želi da se takve scene ponove u Beogradu. Zato i tražimo garancije”.

Generalni sekretar Partizana prenosio i deo razgovora u prostorijama Zajednice Superligaša, kome je, osim predsednika Branimira Babarogića, generalnog sekretara Miodraga Jankovića, dvojice potpredsednika Slobodana Ilića i Dušana Odžaklića, prisustvovao i generalni sekretar Crvene zvezde Andrija Kleut.

"Nismo mi u mogućnosti da donesemo odluku hoće li derbi da se igra, ali je svako od nas izneo stav, pri čemu sam u ime Partizana ponovio zahteve. Atmosfera jeste napeta, ali zajednički interes je da sve protekne u miru. Posle incidenta u Italiji smo pod prismotrom Evrope, pa će verovatno na visinu kazne našem savezu uticati sve okolnosti, između ostalih da li smo sposobni da organizujemo derbi bez problema”, potvrdio je Grubor.

Zahtevi uprave Partizana za pismenim garancijama svih relativnih faktora iznenadio je sve u Ljutice Bogdana.

Andrija Kleut nije želeo da diže prašinu na ovu temu istakavši da je u interesu svih da se derbi odigra 23. oktobra.

"Od ponedeljka ćemo se baviti organizacionim aspektima derbija. Sada razmišljamo samo o Lučanima. Ne želimo da dolivamo ulje na vatru, ali zaista ne znam da li je ikada zatraženo tako nešto. Želimo da se sve vrati u sportske tokove, da se derbi igra, jer ukoliko dođe do pomeranja utakmice to bi bilo strašno za srpski fudbal”.

Pojedini mediji su preneli informaciju da su čelnici Zvezde već razgovarali sa predstavnicima MUP-a.

"To nije istina, još nismo pričali i raspravljali o bilo čemu vezanom za derbi. Nismo imali nikakav kontakt sa policijom”, istakaoje Kleut.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.