Otvorena vrata za ulazak u Jadransku vaterpolo ligu

Izvor: Politika, 25.Feb.2011, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena vrata za ulazak u Jadransku vaterpolo ligu

Naša delegacija u Zagrebu razgovarala da Partizan, Vojvodina i C. zvezda igraju u regionalnoj ligi

Po svemu sudeći u idućoj sezoni u Jadranskoj ligi igraće i naši klubovi. To je postigla delegacija Vaterpolo saveza Srbije (VSS) u sastavu generalni sekretar Marko Stefanović, predsednik Međunarodne komisije Đorđe Perišić i sportski direktor Darko Udovičić.

– Stvorili su se uslovi, uključujući i političke, da se srpski klubovi priključe Jadranskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ligi. Razgovarali smo s njenim čelnicima Pericom Bukićem, Milivojem Bebićem i Tomislavom Paškvalinom, koji su saglasni da se otvore vrata za naše timove. Oni su bili da igra Srbija ima jedan klub, a mi tražimo da ih bude tri, – rekao je Stefanović. – Našem savezu je cilj da se klubovi razvijaju. Zato smo predložili veći broj imajući u vidu Partizan, Vojvodinu i Crvenu zvezdu, pa smo pre odlaska u Zagreb dobili njihovu saglasnost.

Posle načelnog dogovora ostaje da se reše još dva pitanja. O tome Stefanović kaže:

– U ponedeljak očekujem da dobijem iz Zagreba „troškovnik”. Posle toga ćemo o tome razgovarati s našim klubovima. Naredni sastanak biće u vreme „fajnal-fora” Jadranske lige u Rijeci, 2. i 3. aprila. Tada ćemo već razgovarati o konkretnijim stvarima, pa će biti definisane i pojedinosti. Posle finansija na red dolazi i način igranja. Učesnici bi, recimo, mogli da budu svrstani u dve grupe sa po osam timova. Uglavnom, posle dva sata razišli smo se u dobroj atmosferi.

Jadranska liga se igra tri godine. U njoj učestvuju klubovi iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. S ekipama iz Srbije bi bila još jača, jer bi dobila dva ovogodišnja učesnika Evrolige.

I. C.

objavljeno: 26.02.2011
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.