Obradović: Ako želimo da pobedimo Zvezdu moramo da damo maksimum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 13:10

Obradović: Ako želimo da pobedimo Zvezdu moramo da damo maksimum

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović apelovao je na pristalice "crno-belih" da sportski navijaju na meču 12. kolu Evrolige protiv Crvene zvezde.

Partizan će biti domaćin prvog "večitog derbija" u istoriji Evrolige. Utakmica će biti odigrana sutra od 20.30 sati u "Štark areni".

Garsija, Lotermozer i Vilius sude derbi

Španac Huan Karlos Garsija, Nemac Robert Lotermozer i Litvanac Gutis Vilius sudiće meč 12. kola Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između Partizana i Crvene zvezde, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Crvena zvezda je 12. na tabeli sa pet pobeda i šest poraza, dok je Partizan 13. sa četiri trijumfa i sedam poraza.

Partizan je na društvenim mrežama objavio video u kome Obradović i igrači "crno-belih" apeluju na svoje pristalice da sportski i fer navijaju.

"Poštovanjem protivnika poštujemo sami sebe. Zaboravi sve što je bilo i pokaži svima kako se sportski navija", naveo je Obradović.

Košarkaši "crno-belih" Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Zek Ledej i Kevin Panter su takođe uputili apel navijačima.

"Uvrede i incidenti su odavno postali naša svakodnevnica, hajde da promenimo to. Oprostio sam sve uvrede koje su dolazile sa tribina", naveo je Anđusić.

Partizan je juče saopštio da prema proceni i preporuci bezbednosnih struktura neće biti omogućen ulazak navijačima Crvene zvezde.

Sa druge strane, Crvena zvezda i pristalice "crveno-belih" su zatražili da meču prisustvuju svi oni koju su kupili karte za ovaj duel.

Obradović: Ako želimo da pobedimo Zvezdu moramo da damo maksimum

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igre, ali je dodao da će košarkaši "crno-belih" dati svoj maksimum da bi ostvarili pobedu na ovoj utakmici.

"Izuzetno smo srećni i zadovoljni što ćemo u Beogradu moći da odigramo takvu utakmicu, između Partizana i Crvene zvezde. Igramo protiv ekipe s kojom smo igrali i pre desetak dana, analizirali smo tu utakmicu, znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam samim tim neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija", rekao je Obradović, preneo je zvanični sajt Partizana.

On je istakao da očekuje da "Štark arena" bude ispunjena do poslednjeg mesta.

"Pozivam navijače da podrže ekipu kao što to čine cele sezone, zaista nas čine veoma ponosnim. Imali smo prilike, gde god da smo igrali ove sezone, da imamo podršku naših pristalica. Ovo u 'Areni' je nešto posebno. Zaista bih želeo da apelujem na navijače da urade sve da ta utakmica prođe na najbolji mogući način, da posle utakmice svi pričamo samo i isključivo o košarci. Navijajte za naš tim, pomozite nam, ali i poštujte rivala. Svi koji dolaze sa strane, iz cele Evrope, treba da vide utakmicu koja će se prepričavati dugo, da pošaljemo najlepšu sliku u svet. Želimo samo da se priča o kvalitetu košarke i dobroj atmosferi", dodao je Obradović.

Trener Partizana je istakao da su igrači "crno-belih" maksimalno spremni za ovaj duel. Crvena zvezda je 28. novembra pobedila Partizan 90:74 u meču osmog kola ABA lige.

"Svesni su onoga što nas očekuje. Postoji draž te prve utakmice. Naše misli su isključivo okrenute ka terenu. Želimo da se utakmica završi rezultatom povoljnim za nas, u odnosu na prethodnu u derbiju. Izvukli smo pouke, analizirali do najsitnijih detalja utakmicu koju smo igrali protiv Crvene zvezde. Treba da radimo neke stvari koje smo radili u većem delu utakmice. Mi smo meč izgubili u poslednjih pet minuta i to su one stvari na koje smo probali da utičemo", naveo je Obradović.

On je istakao da će košarkaši Partizana trenirati i na dan utakmice.

"Na treninzima ćemo da razrađujemo detalje. Kao i svaka utakmica u Evroligi, ova će biti takođe teška, posebno protiv Crvene zvezde koja stvarno igra dobro u poslednje vreme. Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu", poručio je Obradović.

Krilni centar Partizana Zek Ledej istakao je da "crno-beli" moraju da nametnu svoj ritam od samog početka meča.

"Radili smo na nekim stvarima kao tim i osećam veliku veru u naš tim i energiju koju smo imali u poslednjih nekoliko dana. Duga je sezona, puna uspona i padova, zato i kažem da moramo da nametnemo ritam koji nama odgovara od samog početka", istakao je Ledej.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan,   Večiti derbi,   Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.