Legenda Hajduka glasa za Zvezdu i Partizan

Izvor: S media, 07.Mar.2011, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda Hajduka glasa za Zvezdu i Partizan

Legenda splitskog Hajduka i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Ivan Gudelj, nema ništa protiv ideje da se ponovo susretnu veterani klubova bivše velike četvorke, Zvezde, Partizana, Dinama i njegovog Hajduka.

Gudelj smatra da bi to bio dobar početak za nešto mnogo krupnije i korisnije za sve klubove sa prostora bivše Jugoslavije.

Partizanov klinac u Dinamu

"Torcida" pomaže golmanu iz Vojvodine

Split ponovo goreo! (VIDEO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Vujović: Dule Savić i ja smo najveći foliranti

- Inicijativa nije loša, mogla bi da zaživi. Mi veterani smo nekada u svojim klubovima igrali jedni protiv drugih, ali i zajedno kroz reprezentaciju i tako stvarali prijateljstva. Ipak je sport tu da veže ljude bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost. Sportisti moraju da budu ambasadori mira i prijateljstva, oni se ne bave politikom. Vreme leči rane. Možda je vreme da se ljudi polako kroz sport ponovo povežu, kad je već tim putem krenula i država - izjavio je Gudelj za Slobodnu Dalmaciju.

Gudelj veruje da bi na taj način mogao da se probije led da se nekadašnja "velika četvorka" bivše države ponovo susretne.

- Treba polako o tome razgovarati, pripremati se, stvarati pozitivnu atmosferu. Izbacimo mržnju, sport treba da povezuje ljude. Moramo da shvatimo da su ranije lige i utakmice bilo mnogo kvalitetnije. Takvo nešto donelo bi dobrobit kako po pitanju kvaliteta klubova, tako i u razvoju mladih igrača - smatra Gudelj koji je selektor Hrvatske za igrače do 17 godina.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Partizan

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.