Kosorić: Priželjkivali smo Zvezdu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jun.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosorić: Priželjkivali smo Zvezdu

Kapiten Spartaksa iz Jurmale i bivši štoper Partizana posle žreba za Ligu šampiona o atmosferi u Jurmali

U Spartaksu iz Jurmale priželjkivali su dobar ulov i posrećilo im se!

- Svesni smo svojih kvaliteta i priželjkivali smo neko zvučno ime, kaže Aleksandar Kosorić kapiten Spartaksa, Želeli smo Seltik ili Crvenu zvezdu jer su klubovi koji imaju bogate i trofejne istorije, a pravi su mamac >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za publiku

Dodao je:

- Nemamo šta da izgubimo, a svi želeda igraju u pravoj fudbalskoj atmosferi i pred punim tribinama. Za naš klub, a posebno mlađe igrače, biće to prilika da se nametnu bez obzira što je aktuelni šampion Srbije apsolutni favorit.

Kosorić je svojevremeno sa Pala stigao u Beograd. Počeo je u Romaniji, bio je perspektivni štoper Slavije, ali nikada se nije ustalio u Partizanu. Fudbal je za njega oduvek bio više od igre. Nema za čim da žali.

- Paralelno sa fudbalom stekao sam status akademskog građanina. Diplomirao sam na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta  na temu motoričke sposobnostima mlađih kategorija fudbalske reprezentacije Srbije kod mentora doc.dr Dejana Čeremidžića.

Neka zanimljivost?

- Odbrani diplomskog rada prisustvivao fudbaler Partizana Milivoje Ćirković. Trebao je da dođe i Mladen Krstajić, koji se nalazio na odmoru na Jahorini, ali se nije pojavio iz opravdanih razloga

Karijera je išla svojim tokom: Rad, Radnički iz Kragujevca pa prvo internacionalno iskustvo u iračkom Erbila.

- Jedan sam od retkih koji je igrao u njihovoj ligi.

Potom je branio boje Radničkog iz Niša da bi se 2014.vratio u Sarajevo-na Grbavicu.

- Naredne tri godine u dresu Željezničara bile su najplodnije. Svakog dana na putu do posla prelazio sam entitetsku granicu!

Živeo na Palama sa porodicom - roditeljima i bratom, a radno mesto mu je bio stadion Grbavica. Čim je obukao plavi dres postao je ljubimac navijača pa nije ni čudo što je nosio kapitensku traku, kao i u Jurmali. Od poznatih trenera najviše je sarađivao sa Slavkom Petrovićem u čak tri kluba.

- Preko Radnika iz Bijeljine obreo sam se u Spartaksu i prošle godine osvojio titulu. Reč je o odlično organizovanom klubu, za domaće, prilike i ponovo ćemo se boriti za tron.

Nije imao sreću da igra za selekciju BiH. Jednom je obukao dres na Kirin kupu 2016.kada su "zmajevi" senzacionalno pobedili. U vitrini ima dva kupa i tri titule.

- Meni se ostvario san da igram za dva voiljena kluba: Partizan i Željo. Sve ostalo pada u drugi plan.

Koincidencija

U Sarajevu je nekada postojao Trg Pere Kosorića?!

- Svi me pitaju za Peru Kosorića, ali mislim da nemam nikakve veze s njim, iako imamo isto prezime – pojasnio je Aleksandar.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.