Danilović: Nije bitno samo pobediti Zvezdu

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Nov.2012, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović: Nije bitno samo pobediti Zvezdu

Predsednik Partizana MTS, Predrag Danilović, dan posle poraza od Crvene zvezde Dive u regionalnom takmičenju dao je intervju za zvaničan sajt ABA lige u kome je pričao o derbiju i planovima crno–belih.
Koliko je bitan rezultat prvog duela večitih rivala i da li bi već on mogao da definiše buduće mečeve između Zvezde i Partizana?
Nije bitan. U klubu sam 12 godina i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Partizan nikad u tom periodu nije imao provincijsko razmišljanje da je samo potrebno pobediti Zvezdu i da ništa drugo nije bitno. Meč sa Zvezdom je važan, ali je samo jedan od utakmica koje ćemo odigrati tokom sezone. Voleo bih da smo slavili, ali ovaj prvi rezultat ne može da predvidi preostale duele ova dva tima. Svaki derbi je bitan, ali je najvažniji poslednji, posebno ako bude odlučivao o tituli – rekao je Danilović.
Trener Duško Vujošević je rekao da Partizan ima najmlađi tim u istoriji, prosek je 21 godina. Da li je to nedostatak u odnosu na Crvenu zvezdu, koja ima pregršt iskusnih igrača?
Partizan zaista ima najmlađi tim, mlađi je čak i od onog u kojem sa ja igrao kada so postali šampioni Evrope. Tada je prosek godina bio 22. Sadašnji tim je zaista sjajan, momci naporno rade i voleo bih da ih zadržimo u klubu još dve–tri godine. Ali, biće teško zbog krize koja je prisutna u celoj Evropi, a još je izraženija u Srbiji. Ekonomija je loša, sport se ne ceni kao što bi trebalo iako je bitan za društvo. Definitivno, tenzija je bila velika pre i za vreme derbija, ali je tako već godinama. Najveću korist imaju navijači ekipe koja pobedi, koji mogu ponosno da kažu: „Pobedili smo“ – kazao je prvi čovek crno-belih.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.