Borac nadigrao Zvezdu

Izvor: RTS, 21.Maj.2011, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borac nadigrao Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Čačku od Borca sa 2:0 u prvoj utakmici 28. kola Super lige i ostali na tri boda zaostatka u odnosu na Partizan. Vojvodina slavila u Inđiji, bitne pobede Hajduka, Metalca i Jagodine.

Strelci za Borac bili su Filip Knežević u 69. i Zoran Kostić u 86. minutu iz penala. Crveno-beli su odlično počeli utakmicu, a prvu šansu imali su u petom minutu, kada je Nikola Mikić udarcem sa 15 metara pogodio prečku.

Samo četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << minuta kasnije Darko Lazović je pokušao lob udarcem sa 17 metara da savlada golmana, ali je lopta otišla pored desne stative.

Zvezda je imala terensku inicijativu, a Čačani su pokušavali da ugroze mrežu gostiju iz kontranapada.

Nakon jedne takve akcije u 17. minutu, sam ispred golmana Bobana Bajkovića ostao je Filip Knežević koji se spetljao i promašio loptu.

Poslednje kakvo-takvo uzbuđenje u drugom poluvremenu viđeno je u 31. minutu, kada je povratnik u tim posle teške povrede Milan Jeremić šutirao preko gola.

Već u 46. minutu gosti su mogli do prednosti, ali je golman Nikola Milojević odlično intervenisao posle udarca Lazovića. Isti igrač je u 53. minutu pogodio stativu posle šuta sa 20-ak metara.

Trener crveno-belih uveo je u 55. minutu u igru napadača Andriju Kaluđerovića, koji je odmah imao šansu i šutirao sa sedam metara, a golman Milojević paradom izbio loptu u korner.

Borac je poveo u 69. minutu, kada je prvo pogrešio Mikić, zatim je zakasnio Li Adi, do lopte je došao Knežević koji je prevario golmana Bajkovića i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Nakon primljenog gola Zvezda je nastavila da napada, ali nije bilo previše pravih šansi. U 80. minutu, posle centaršuta Duška Tošića, glavom pored gola šutirao je Andrija Kaluđerović.

Pitanje pobednika bilo je rešeno 85. minutu, kada je Li Adi u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a siguran izvođač penala bio je kapiten Borca Zoran Kostić.

Borac je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je crveni karton u 89. minutu dobio Miloš Tomašević.

Navijači Crvene zvezde su u završnici meča sporadično skandirali "Uprava napolje" i "Adžiću odlazi".

U ostalim utakmicama 28. kola postignuti su sledeći rezultati:

OFK Beograd - BSK 1:0 (0:0)

(Brkić 77)

Spartak - Smederevo 2:1 (2:0)

(Torbica 17p, Antonić 44 - Bojatović 79)

Hajduk - Javor 2:0 (2:0)

(Živanović 30p, 43)

Inđija - Vojvodina 1:2 (0:1)

(Isidorović 47 - Medojević 25, Oumaru 62p)

Rad - Jagodina 2:4 (1:3)

(Jovančić 12, Dragićević 53ag - Đilas 15, Bojović 20, Novković 31, Stojanović 65)

Sloboda - Metalac 0:1 (0:1)

(Adamović 2)

Partizan - Čukarički 19.00
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.