Bez incidenata na derbiju

Izvor: B92, Tanjug, 23.Okt.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez incidenata na derbiju

Beograd -- Derbi Crvena zvezda-Partizan završen pobedom crno-belih rezultatom 0:1, protekao bez ekscesa na tribinama i izvan stadiona. MUP: Preventivno privedene 34 osobe.

Beogradska policija privela je 34 osobe u vezi sa današnjom utakmicom, ali se u saopštenju policije ne navodi za šta se oni terete.

Tokom utakmice na južnoj tribini stadiona, gde su bili Partizanovi navijači, zapaljena je jedna baklja. Sa severne tribine, koja po tradiciji pripada "zvezdašima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbačena su dva topovska udara, koji nisu ugrozili nikoga na stadionu.

Navijanje sa severne tribine, osim podrške Crvenoj zvezdi, obeležilo je i konstantno vređanje golmana srpske reprezentacije i čuvara mreže Partizana Vladimira Stojkovića, koji je karijeru počeo u crveno-belom dresu.

Policija je navela da "pre, u toku i nakon održanog derbija", nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira.

"U prostorije Policijske uprave za grad Beograd do sada je dovedeno 34 lica, 22 punoletna i 12 maloletnika, a uz konsultaciju sa tužiocem,

prema njima biće preduzete zakonom predviđene mere", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su policajci delovali "preventivno", odnosno da je pre odigravanja utakmice pronađeno više kontejnera punih kamenica, koji su se nalazili u pravcima dolaska ka stadionu.

Kako javlja izveštač B92, nije bilo incidenata na prilazima stadionu, gde se pripadnici MUP-a i Žandarmerije bili raspoređeni u dva prstena.

Simpatizeri "večitih rivala" su u miru, bez skandiranja i vidljivih obeležja, prilazili stadionu.

Na ulazima na stadion Crvene zvezde su bile do sada neviđene mere obezbeđenja sa trostrukim pretresanjem i metal-detektorom na kraju.

Opširniji izveštaj čitajte na sportskim stranama.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojković poručio Grobarima: Oprostite mi na ružnoj prošlosti

Izvor: Blic, 23.Okt.2010

Golman Partizana Vladimir Stojković bio je glavna meta prozivki navijača Crvene zvezde tokom 139. večitog derbija, ali pobedu je na kraju slavio golman reprezentacije Srbije...Stojković je nakon meča otrčao ka južnoj tribini stadiona Crvene zvezde kako bi proslavio trijumf sa navijačima Partizana...

Nastavak na Blic...

POLICIJA UHAPSILA 34 NAVIJAČA

Izvor: Kurir, 23.Okt.2010

BEOGRAD - Beogradska policija privela je 34 osobe u vezi sa današnjom utakmicom Crvena zvezda - Partizana, ali se u saopštenju policije ne navodi za šta se oni terete..."U prostorije Policijske uprave za grad Beograd privela je 34 osobe, 22 punoletne i 12 maloletnika, a uz konsultaciju sa tužiocem,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.