Bertomeu još nema dobre vesti za Zvezdu! A za Partizan...?

Izvor: Sportske.net, 11.Maj.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertomeu još nema dobre vesti za Zvezdu! A za Partizan...?

U kojim evropskim takmičenjima ćemo sledeće sezone gledati naše najbolje klubove?

U susret predstojećem fajnal-foru u Beogradu, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu progovorio je i o mogućnosti da Crvena zvezda mts ponovo zaigra u najjačem evropskom takmičenju, ali i o želji Partizana da se preko ''vajld karda'' domogne Evrkupa.

Podsetimo, na osnovu plasmana iz ABA >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << lige, Budućnost je stekla pravo učešća u Evroligi, a Zvezda, Cedevita i Mornar su se izborili za mesta u Evrokupu. Međutim, još uvek nije izvesno da li će Budućnost tokom leta ispuniti i infrastrukturne, kao i finansijske uslove za nastup u elitnom evropskom takmičenju, u čemu leži i Zvezdina nada da bi mogla da zauzme to mesto.

Ipak, šanse za to su u ovom trenutku male, što je i sam Bertomeu istakao u intervjuu ''Večernjim novostima''.

''Kao što znate, svih 16 licenci je podeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mesto, što je trenutno malo verovatno'', objašnjava Bertomeu.

S tim u vezi, prokomentarisao je i uslove koje Podgoričani treba da ispune.

''To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja... Budućnost sada radi na tome kako bi završila registraciju za sledeću sezonu'', konstatuje Bertomeu.

A kada je u pitanju Partizan, crno-beli izgleda mogu da se nadaju još jednom učešću u Evrokupu, iako su ABA ligu završili na petoj poziciji.

''Jadranska liga ima tri direktna mesta u Evrokupu, ali pored toga postoje najmanje dve 'vajld karte' koje će biti dodeljene pošto se svi zahtevi analiziraju. Partizan bi mogao da dobije jednu od njih, ali još je rano za priču o tome'', poručio je Bertomeu.

Dakle, neizvesnost će potrajati...
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi,   Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.