Nova računarska oprema za vrbašku gimnaziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2022, 14:06

Nova računarska oprema za vrbašku gimnaziju

Nakon rekordno upisanih svih 5 odeljenja sa po 30 učenika, gimnazija "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu završava pripreme za narednu školsku godinu nabavkom nove računarske opreme i edukacije nastavnog osoblja.

Gimnazija "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu od naredne školske godine biće bogatija za šest laptop računara, digitalnih projektora i pripadajućih postolja. Oprema je stigla preko konkursa Ministarstva prosvete i koristiće se za opremanje digitalnih učionica, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je direktorica gimnazije u Vrbasu Tatjana Kažić.

"To su laptopovi koji će zaista koristiti nastavnicima, lakše je sa njima manipulisati, poneti ih i preneti iz učionice u učionicu, ali je svakako oprema koja će omogućiti da se nastava i kvaitetnije i lakše prilagodi trendovima koji sada trenutno važe generalno u prosveti, a pogotovo u ovim novim programima, novim, našim naročito izbornim programima koji se uglavnom rade modularno odnosno projektno tokom cele godine", ističe Kažić.

Kažićka dodaje da je oprema stigla kao rezultat zalaganja na planu edukacije nastavnog osoblja u prethodnoj školskoj godini. Nastavnici vrbaške gimnazije pohađali su brojne kurseve i obuke preko Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a sa tom praksom će se i nastaviti naredne godine.

"Mi smo apliciranjem na taj konkurs koji je Zavod raspisao uspeli da obezbedimo obuku za 18 kolega pošto obuka podrazumeva rad na učionici preko modul kursa, u pitanju je seminar koji se zove "Razvoj testova znanja i primena u diferenciranju učenja u nastavi", napominje Kažić.

Osim pomenute računarske opreme, vrbaška gimnazija je nešto ranije dobila ukupno 69 računara, dragocenu laboratorijsku i drugu dodatnu opremu kako bi učenici i nastavnici mogli koristiti sve kapacitete moderne nastave.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.