Ko je tajanstveni duhovni učitelj Novaka Đokovića koji mu je pomogao kad je bilo najteže FOTO

Izvor: B92, 05.Feb.2022, 22:41

Ko je tajanstveni duhovni učitelj Novaka Đokovića koji mu je pomogao kad je bilo najteže FOTO

Guru Novaka Đokovića u žižu javnosti dospeo je kad je najboljem teniseru sveta bilo najteže. Ko je čovek iz senke?

Treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, fizioterapeut Ulises Badio, agenti Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro... Novak Đoković oduvek je bio okružen vrhunskim stručnjacima koji su dobrim delom zaslužni za njegovu poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teniskom krovu sveta

Ipak, daleko veće interesovanje javnosti izazivaju "saradnici" iz senke. Jedan od njih je i reiki-master Žarko Ilić.

Jelena i Novak Đoković ponovo zajedno nakon mesec dana FOTO

Duhovni učitelj podučio je Novaka japanskoj tehnici isceljivanja. Žarko je lekar, doktorant medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Pre svega, on je tragalac za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba, a sa slavnim teniserom, njegovom suprugom, koja ih je i upoznala, i mlađim bratom Markom sarađuje godinama.

Šta je, zapravo, reiki? Reč je o metodi duhovnog razvoja koja eliminiše stres, relaksira i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija protiče kroz organizam. Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na telo ili iznad tela. Time se, navodno, čiste i jačaju energetski kanali. Osim što ublažava bol i fizička dejstva, terapija pruža smirenje na duže staze, utiče na donošenje ispravnih odluka i postizanje samopouzdanja, a ima i antidepresivna svojstva.

Jelena Đoković ljuta i na svekra Srđana? Zamerila mu je jednu nepromišljenu izjavu, Novak je podržao

Pre nekoliko godina, posle jednog meča u kojem nije ličio na sebe, Novak je sa Žarkom otišao u Veliki kanjon u Nevadi. Tom prilikom istakao je da strmim liticama nacionalnog parka prosto struji energija sa svih strana.

"Veliki kanjon jedno je od najmoćnijih mesta na svetu. Taj mir i veza sa prirodom su neverovatni", rekao je američkim novinarima.

Novak Đoković pod Ostrogom sa ikonom u rukama FOTO/VIDEO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nole okružen slatkim životinjama - najbolji teniser sveta u etno-selu FOTO

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 17:21

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pauzu od povratka iz Australije do teniskog turnira u Dubaiju provodi odmarajući se u Srbiji i u Crnoj Gori...Tokom ovog perioda Nole je nedavno boravio u Budvi gde je primio ključeve grada, a vreme je iskoristio i da poseti etno-selo Carević...Jelena i Novak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.