PARTIZAN VEĆ “PROŠAO” Evo kakav skor imaju crno-beli sa Skandinavcima

Izvor: 011vodič.com, 16.Avg.2019, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN VEĆ “PROŠAO” Evo kakav skor imaju crno-beli sa Skandinavcima

Partizan se okreće Moldeu. Istina, pre toga ima “obavezu” protiv Rada u Superligi Srbije. Turci su arhivirani, na kraju, strepeći do poslednjeg trenutka, ali piše se prolaz. Na kraju krajeva, konačno je tim iz Humske eliminisao neki truski klub u kvalifikacijama za evropska takmičenja. Sa turskim klubovima Partizan je imao negativan skor. Kakav ima sa Skandinavcima?
Kladionica MaxBet nudi kvotu 1,65 na igru >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << 3+ u meču Partizan – Rad.
Crno-belima su na putu do evropskih takmičenja sedam puta stajale ekipe iz Norveške, Danske Švedske, Farskih ostrva ili Finske. Krenulo je od Vikinga, protiv koga je Partizan igrao 1983. godine. Ekipa iz Stavangera eliminisana je posle 5:1, odnosno 0:0. To je, ujednom bio jedini duel u prošlo veku.
U novijoj istoriji 2002. godine došao je Hamarbi. Posle 4:0 u Beogradu, u Švedskoj je bilo 0:0. Godinu dana kasnije desio se Đurgarden. Crno-beli su igrali dva puta nerešeno protiv švedskog kluba, 1:1 i 2:2, ali su zbog golova u više gostima prošli dalje.
Ako gledamo širi pojam Skandinavije, tu je i Helsinki, protiv koga su crno-beli igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2010. godine. Sa Fincima je tim iz Humske igrao 3:0 i 2:1. Dve godine kasnije, posle 2:3 u Norveškoj, Ivanov je doneo srpskom klubu prolaz dalje, golom glavom. Završeno je 1:0 za domaćina.
Nastavilo se 2014. godine. Ulsedio je duel sa Toršavnom. Crno-beli su ubedljivo savladali tim sa Farskih ostrva – 3:1 i 3:0. U dosadašnjoj istoriji poslednji je bio okršaj sa Nordsjilandom, prošle sezone, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Danci su arhivirani posle 2:1 na njihovom terenu, u debiju Zorana Mirkovića na evropskoj sceni, odnosno 3:2 u Beogradu…
Na redu je Molde. Norvežani su bili “dželati” crno-belima, ali sa Banovog brda. Sledi im okršaj sa onim sa Topčiderskog brda. Prvi u četvrtak, od 21 čas.

The post PARTIZAN VEĆ “PROŠAO” Evo kakav skor imaju crno-beli sa Skandinavcima appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Rad ostao bez trenera uoči meča sa Partizanom

Izvor: 011vodič.com, 17.Avg.2019, 08:52

“Građevinari” su ostali bez trenera. Dva dana uoči susreta sa crno-belima, u petom kolu Superlige Srbije, Bogdan Korak je odlučio da napusti Banjicu. Tako je nastavljena tradicija koja traje poslednjih godinu dana, da se nijedan trener nije duže zadržao na klupi Rada. Posle Zorana Milinkovića,...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.