Bend Green Day sutra na Kalemegdanu

Izvor: Press, 26.Maj.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bend "Green Day" sutra na Kalemegdanu

Ulazi u parku preko puta Kule Nebojša otvaraju se u 18 sati, a 15 minuta kasnije koncert počinje novosadski pank-rok bend "Atheist Rap". Slede nastupi euforičnih skopskih ska-pankera "Superhiks" od 19.05 sati i jednog od najvećih regionalnih bendova - sastava "Hladno pivo" koji se očekuje oko 20 sati.

"Green Day" na scenu izlaze oko 22 sata. Poznati bend sprema rok spektakl od skoro dva i po sata uz sopstvenu produkciju koja u Beograd stiže u 14 šlepera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Sva tehnika na bini širine 44 i visine 17 metara povezana je bežičnim signalom radi neometanog kretanja članova.

Na bini će se nalaziti nekad nezaobilazni zidovi sastavljeni od pojačala, praksa koncerata iz najboljih dana stadionskog roka, a sistem svetla se sastoji od oko 700 različitih uređaja poslednje generacije.

"Green Day" ove godine sviraju na nekoliko stadiona u Evropi među kojima je i "Emirates" u Londonu na kojem se očekuje oko 70.000 fanova.

Predvode program i na nekoliko najvećih evropskih festivala ovog leta među kojima su "Rock Im Park", "Rock Am Ring", "BBK Bilbao", "Pinkpop", "Werćter", a posebno se izdvajaju "Reading & Leeds" festivali gde će dve noći uzastopno nastupati pred oko 80.000 ljudi.

Prvi i jedini nastup grupe "Green Day" u ovom delu sveta baziran je na set listi u nekoliko segmenata tokom kojih frontman benda Bili Džo Armstrong menja svoje omiljene gitare, njih čak 9.

Energična set lista sadrži u proseku od 25 do 30 pesama, među kojima su svi najveći hitovi - od albuma "Dookie" do aktuelne studijske trilogije "Uno, Dos, Tre", ali i poneka obrada numera bendova kao što su "Ramones" ("Blitzkrieg Bop"), "Queen" ("We Will Rock You), "AC/DC" ("Highway To Hell"), "The Beatles" ("Hey Jude") ili "Rolling Stones" ("Satisfaction").

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona po cenama od 2.790 za P2 zonu, 3.390 za P1 i 3.990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na "99 Revolutions" turneji "Green Day"-a.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Hladno pivo,   Pivo

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bend "Green Day" sutra na Kalemegdanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2013

Pank-rok bend "Green Day" nastupiće sutra u Donjem gradu Beogradske tvrđave u okviru jednodnevnog festivala "Calling", najavio je organizator "Avalon produkcija".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

“Green day” doputovao u Beograd, sutra ludnica na Kalemegdanu (MAPA) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2013

Ćuveni američki sastav održaće sutra koncert na Kalemegdanu sa početkom u 22 časa. Pre grupe "Green day" nastupiće bendovi "Atheist Rap", "Superhiks" i "Hladno pivo"

Nastavak na Telegraf.rs...

Bend "Green Day" večeras na Kalemegdanu

Izvor: Press, 27.Maj.2013, 09:02

Ulazi u parku preko puta Kule Nebojša otvaraju se u 18 sati, a 15 minuta kasnije koncert počinje novosadski pank-rok bend "Atheist Rap". Slede nastupi euforičnih skopskih ska-pankera "Superhiks" od 19.05 sati i jednog od najvećih regionalnih bendova - sastava "Hladno pivo" koji se očekuje oko...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.