Vimbldon peti put Novakov!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2019, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon peti put Novakov!

Najbolji teniser Srbije i sveta osvojio je svoju petu titulu na Vimbldonu, pošto je posle velike borbe, epskog okršaja i sjajnog tenisa u pet setova savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 3:2 (7:6, 1:6, 7:6, 4:6 i 13:12).

Finalni susret na centralnom terenu „Ol Ingland klaba" trajao je tačno pet sati, i bio je to drugi najduži finalni meč muškog singla u istoriji prestižnog turnira.

Srpski as odigrao je još jedan dobar meč, ali se i suočio sa najtežim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protivnikom na turniru. Ipak, uspeo i pored puno poteškoća i iskušenja na koje ga je stavljao o vremešni Švajcarac da dođe do svoje pete titule na omiljenom grend slem turniru i ponovo proba vimbldonsku travu.

Naravno, presudni momenat da se to i dogodi bio je ribrejk u finišu petog seta, kada je Rodžer servirao za pobedu pri rezultatu 8:7.

Prvi set bio je izuzetno ujednačen, a obilovao je sjajnim razmenama i nadmudrivanjem sa osnovne linije. Takva igra dva majstora tenisa uvela je pr vi set u taj-brejk, u kojem se bolje snašao Novak, preokrenuo rezultat sa 3:5 na 7:5 i poveo u svom devetom finalu.

Drugi set protekao je u apsolutnoj dominaciji Federera, koji je tri puta oduzeo servis Đokoviću, čiji je kvalitet igfre i udaraca značajno opao u tom delu igru. Na kraju 6:1, za izjednačenje.

Treći set bio je svojevrstan rimejk prvog, Federer je bio u inicijativi, Đoković se branio i odbranio do novog taj brejka, u kojem ponovo biva bolji i koncentrisaniji za 7:4, odnosno 7:6 i novo vođstvo u setovima.

Četvrti set je bio ujednačen do petog gema, kada je Novakove nešto slabije servise Švajcarac koristi i pravi dva brejka, od kojih je Novak jedan uspeo da vrati ali ne i drugi, pa je meč završen rezultatom 6:4, i uveo finale u peti, odlučujući set.

U peti set oba igrača ušla su, razumljivo, nešto opreznije i igrali sa manje rizika. Prvi do brejka došao je Novak u šestom gemu, ali je Federer uzvratio prvom prilkom. Ipak, finiš je doneo još mnogo drame, Federer dolazi do brejka i servisa sa pobedu ali tada Đoković igra najbolji gem u setu, sprečava kraj i izjednačuje na 8:8. Potom se maraton nastavio do rezultata 12:12, i taj brejka koji je za peti set uveden ove godine. On je pripao Đokoviću posle ranog mini brejka.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba titana, Đoković i Federer spektakl za sladokusce

Izvor: RTS, 14.Jul.2019

Novak Đoković igra protiv Švajcarca Rodžera Federera u finalu Vimbldona. Susret počinje u 15.00 časova na Centralnom terenu. Direktan prenos je na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti, tok meča pratite na našem portalu. ...

Nastavak na RTS...

NOVI DUEL TENISKIH TITANA: Novak za 16, a Rodžer za 21. grend slem krunu

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2019

Nole: Imam sve što mi je potrebno za trijumf, nema sumnje da će borba biti velika TENISER koji je podigao najviše pehara na grend slemovima u istoriji protiv najdominantnijeg igrača u ovoj deceniji i pretendenta na epitet najboljeg. Najtrofejniji na Vimbldonu protiv akteulnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Iz kafane u Draževcu neobična i kreativna podrška Đokoviću u finalu "Vimbldona"

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2019

U pohodu na peti trofej na Vimbldonu, najpristižnijem teniskom turniru na svetu, Novaku Đokoviću stiže neobična podrška iz Draževca kraj Niša - uoči velikog finala sa Rodžerom Federerom gostima kafane Marjan služen je roštilj u obliku teniskog reketa i loptice od sira, kajmaka i parmezana...Teniski...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.