Mladost u poslednjem minutu izbacila Vošu iz Kupa (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladost u poslednjem minutu izbacila Vošu iz Kupa (VIDEO)

Svega tri dana posle prvenstvenog (Mladost – Vojvodina 0:3), dva tima su odigrala i duel u četvrtfialu kupa Srbije koji je golom u poslednjem minutu utakmice Mladost rešila u svoju korist i izborila plasman u polufinale kupa.

Posle lošeg drugog dela jeseni i serije slabih rezultata na početku proleća, Vojvodina se konsolidovala, počela bolje da igra pa su stigli i rezultati. Tim iz Novog Sada je osmi na tabeli superlige i daleko od pozicije koja vodi u Evropu pa je eventualno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osvajanje kupa opcija za Evropu ali i šansa za novi trofej, kojih je premalo u vitrinama ako se uzme u obzir tradicija i veličina kluba.

Utakmica je počela uz nešto agilinju igru gostiju koji su igrali u poprilično promenjenom sastavu u odnosu na nedeljni meč dva tima. Bilo je izmena i u domaćem timu a najuočljivija je bila na golu gde je sezonski debi imao Nikola Perić.

Prvu veliku priliku imala je Vojvodina u 19 minutu, kada je požrtvovano istrčao Eze do gol aut linije, petom proigrao Mihajlovića koji centrira ali na dva metra od praznog gola Subotić ne stiže do lopte koja mu je prošla tik kraj nogu.

Novu šansu da dovede Vojvodinu u vođstvo imao je Mihajlović u 24 minutu kada je sam sebi stvorio priliku ali se u situaciji 1 na 1 sa golmanom Rosićem spetljao i izgubio loptu.

Sevnula je kontra Vojvodine u 34 minutu, Antić je dobro centrirao na penaltik gde je bio Subotić koji volejom iz prve šutira tik preko gola.

Gosti su dobru priliku da poentiraju, ispostavilo se i jedinu u prvom delu imali u 40 minutu kada je Lazar Jovanović posle pasa Pavlovića istrčao sam pred golmana Perića ali je njego mlak udrac golman Vojvodine zaustavio. Rezultatom 0:0 se otišlo na odmor a u 6. minutu nastavka Mladost je ponovo mogla do vođstva. Eze loše vraća Periću koji odmah istrčava na 18 metara i u poslednjem momentu ispred Stefana Jovanovića, koji je i sam bio iznenađen poklonom, izbacuje loptu u polje.

U 75. minutu ponovo velika šansa za goste. Posle driblinga i udarca Lazara Jovanovića golman Perić je bio savladan a Antić izbacuje loptu koja je išla ka praznom golu.

I kada se očekivao kraj meča i izvođenje penala Mladost postiže gol za plasman. Posle kontre i dobre odbrane Perića na odbitak natrčava bivši igrač Vojvodine Trifunović koji pogađa za konačan rezultat, veliko slavlje gostiju i plasman u polufinale kupa Srbije

Meč je odigran pred oko 2.000 navijača i navijiačica, uglavnom, domaćeg tima. Dobro je sudio Danilo Grujić a protivnik Mladosti u polufinalu će biti poznat nakon žreba. Potencijalni rivali su Partizan koji je savladao Javor, Mačva koja je šokirala Zvezdu i Čukarički.

U polufinalu se igraju dve utakmice, 18. aprila i 9. maja, a finale je zakazano za 23. maj.


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.