KRK: Zvezda i FMP u polufinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2017, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRK: Zvezda i FMP u polufinalu

 

Košarkaši Crvene zvezde lako su danas u Nišu pobedili Vršac sa 99:47 (30:7, 27:10, 24:15, 18:15), u četvrtfinalu završnog kupa.

Crveno-beli su pred punom halom Čair bili potpuno dominantni, a Vršac nije imao šanse protiv regionalnog i državnog šampiona. Poraženi tim postigao je samo 17 poena za poluvreme, od čega je dao sedam u prvoj četvrtini.

Zvezda je već u prvoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stekla više od 20 poena prednosti, a na poluvremenu je vodila sa čak 40 razlike. Ekipa trenera Dejana Radonjića je konstantno uvećavala prednost, a najveća je bila 57 poena.

Radonjić je pružio šansu svim košarkašima koji su bili spremni. Na klupi su ostali povređeni Nejt Volters i Milko Bjelica, dok Nemanja Dangubić nije doputovao u Niš na završni turnir.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Marko Simonović sa 19 poena, Marko Gudurić je postigao 13, a Dion Tompson i Luka Mitrović po 12. Miloš Savović postigao je 12 poena za Vršac.

Radonjić: Situacija je prilično teška

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da veliki broj povreda njegovih košarkaša otežava situaciju i dodao da su minimalne šanse da Nejt Volters i Milko Bjelica budu spremni za polufinale Kupa Radivoja Koraća-

"Situacija je prilično teška. Videćemo sutra, ali su minimalne šanse da u subotu računamo na bilo koga od njih", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice protiv Vršca u Nišu.

Crveno-beli su bili oslabljeni neigranjem Voltersa i Bjelice, kao i Nemanje Dangubića, koji nije doputovao na završni turnir u Niš.

"Voleo bih da oni budu zdravi. Čeka još ovoliko utakmica koliko smo odigrali do sada", kazao je Radonjić i dodao da će se o stanju povrede Dangubića više znati od ponedeljka.

Radonjić je naveo da su utakmica između Zvezde i Vršca, odnosno FMP-a i Spartaka, pokazale razliku u kvalitetu ekipa koje igraju regionalno i domaće takmičenje.

"Odigrali smo odgovorno, ali me zanima kako ćemo izgledati protiv FMP-a, koji sigurno predstavlja kvalitetnog protivnika. Tek ćemo da vidimo kako stoje stvari", kazao je Radonjić.

Trener Zvezde nije želeo mnogo da govori o narednom rivalu u Kupu.

"Radi se o kvalitetnom protivniku sa mnogo mladih igrača", rekao je Radonjić.Košarkaš crveno-belih Petar Rakićević rekao je da je zadovoljan igrom i rezultatom protiv Vršca.

"Uspeli smo da nametnemo ritam, kao što smo i želeli. Kontrolisali smo celu utakmicu i već u prvoj četvrtini napravili dvocifrenu prednost. Najbolje moguće smo rasporedili minute. Okrećemo se sledećem protivniku", rekao je Rakićević.

Trener Vršca Vladimir Đokić čestitao je Zvezdi i rekao da su njegovi košarkaši previše poštovali rivala i da su bili uplašeni.

"Bili smo impresionirani ambijentom i jačinom protivnika. Očekivali smo ipak malo drugačiju utakmicu, ali se od prve sekunde osetio kvalitet Zvezde. Bilo je malo i ružno, ali ne zameram svojim igračima, možda samo na prevelikom respektu prema protivniku i strahu. Teško je igrati protiv ovako jake i moćne Zvezde", rekao je Đokić.

On je naveo da je njegova ekipa zaslužila poraz, ali ne sa tako ubedljvom razlikom.

Takođe, Đokić je poželeo Zvezdi puno uspeha u Evroligi, dok je naveo da će njegov tim učiniti sve da ostane među prve četiri ekipe u Košarkaškoj ligi Srbije.

Košarkaš Vršca Miloš Savović čestitao je Zvezdi na pobedi.

"Utakmicu smo počeli sa velikim respektom prema Zvezdi, da ne kažem uplašeno i zato je došlo do loše igre. Poželeo bih Zvezdi sreću u daljem takmičenju" rekao je Savović.

Polufinalna utakmica između Zvezde i FMP-a igraće se u subotu od 17.00.

FMP prvi polufinalista

Košarkaši FMP-a plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su danas u Nišu pobedili Spartak sa 77:58 (15:12, 24:18, 27:15, 11:13).

Protivnik ekipe iz Železnika u polufinalu biće pobednik duela između Crvene zvezde i Vršca, koji će se igrati večeras od 19.30.

FMP je do pobede nad Spartakom predvodio Marko Ljubičić sa 18 poena, dok je Džona Bolden postigao 13. Trener Branko Maksimović koristio je sve igrače, osim kapitena Filipa Čovića koji je bio na klupi, ali nije ulazio u igru.

Najefikasniji u Spartaku bio je Nemanja Miščević sa 18 poena.

Polufinalne utakmice Kupa Radivoja Koraća na programu su u subotu. Sutra su na programu još dva četvrtfinalna susreta: Mega Leks-Dinamik i Partizan-Dunav.


Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODBROJAVANJE JE POČELO: Kreću bitke za prvi trofej u sezoni

Izvor: Kurir, 16.Feb.2017

...Današnjim mečom u dvorani Čair od 17 sati između FMP Železnika i Spartaka iz Subotice otvara se turnir, odmah posle toga igraju Crvena zvezda i Vršac, dok su sutra na programu dueli Mega Leks - Dinamik i Partizan - Dunav..Upravo tim redosledom projektovani su sudari u polufinalu, što znači...

Nastavak na Kurir...

Kreće Kup: Partizan i Mega u lovu na Zvezdu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2017

Niš će tri put uzastopno biti domaćin Kupa Radivoja Koraća, gde košarkaši Mega Leksa brane trofej, a vrebaju favoriti Crvena zvezda i Partizan...Današnjim mečom u dvorani Čair od 17 sati između FMP Železnika i Spartaka iz Subotice otvara se turnir, odmah posle toga igraju Crvena zvezda i Vršac,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.