EP (kvalifikacije): Tošić i Stojković spasili bledu Srbiju

Izvor: Sportal.rs, 11.Okt.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP (kvalifikacije): Tošić i Stojković spasili bledu Srbiju

Gostovanje u Jerevanu fudbalska reprezentacija Srbije završila je sa jednim osvojenim bodom. "Orlovi" su u duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ušli kao favoriti, ali je na stadionu "Republika" protiv Jermenije bilo 1:1. Spasilac našeg nacionalnog tima bio je Zoran Tošić u 90. minutu, a strelac jedinog gola za domaćina, prvog koji su Jermeni dali našem timu bio je Robert Arzumanjan u 73. minutu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Važan detalj zbio se u 82. minutu, kada je Vladimir Stojković odbranio penal.

Srbija je imala nekoliko izglednih prilika, više nego domaćin, ali je kao što smo navikli izostala je realizacija. U prvom kvalifikacionom meču u ovom ciklusu bilo je dosta propusta i u odbrani, a priliku za popravni srpski tim imaće već u utorak kada će u Beogradu gostovati Albanija. U tom duelu pobeda će biti jedini prihvatljiv ishod, ali će u igri morati nešto da se menja jer je jasno da je Srbija u Jerevanu bila srećniji tim.

Dik Advokat je na svom takmičarskom debiju na klupi nacionalnog tima Srbije odlučio da starteri budu igrači koji su počeli nedavni prijateljski meč sa Francuzima (završen 1:1). Ispred golmana Vladimira Stojkovića bila je četvorka Branislav Ivanović, Stefan Mitrović, Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov. Na pozicijama zadnjih veznih bili su imenjaci (Nemanje) Gudelj i Matić, a ispred njih Zoran Tošić, Dušan Tadić i Lazar Marković. Holanđanin se opredelio da jedini napadač bude Filip Đorđević.

U prvih 45 minuta Srbija je imala veći procenat poseda lopte, (55% prema 45%), ali to nije uspela da "naplati". Bilo je nekoliko prilika, što udaraca izvan kaznenog prostora, što pokušaja posle centaršuta. Ipak, golman Jermena Roman Berezovski je bio na pravom mestu, mada su i našiigrači bili neprecizni. Izdvojićemo nekoliko prilika. U prvih 15-ak minuta šutirali su Nemanja Gudelj i Aleksandar Kolarov iz slobodnog udarca. U 20. minutu, sa 20-ak metara pokušao je Dušan Tadić, ali je Berezovski loptu poslao u korner.

Lazar Marković je u 27. minutu napustio igru zbog povrede, a zamenio ga je Zdravko Kuzmanović. Do kraja uvodne deonice pokušavali su Kuzmanović, kapiten Branislav Ivanović (glavom), Zoran Tošić sa nekoliko metara nogom, Đorđević glavom, ali kao što je rečeno, neuspešno. U nekoliko navrata pokušavali su i Jermeni, a najopasniji je bio Markos Piceli. U jednoj situaciji, Stojković je morao da se baci kako bi sačuvao svoju mrežu.

Advokat nije menjao na poluvremenu, a srpski tim je kao i na početku meča krenuo agresivno. U 52. minutu uzvratio je domaćin, a u dve situacije je srpska odbrana panično reagovala. Posle kornera sa desne strane, Piceli se izborio za centaršut, ali je Artur Sarkisov loše šutirao glavom. U 56. minutu, Matić je odlično (lobom) proigrao Tošića koji na nekoliko metara nije uspeo da umiri loptu. Dovoljno da Berezovski reaguje, pa je još jedna izgledna prilika "orlova" otišla u nepovrat.

U 70. minutu, Advokat je promenio napadača, ali ne i formaciju. Danko Lazović je zamenio Đorđevića. A, onda u 73. minutu radost za Jermene i šok za Srbiju. Posle kornera sa desne strane, Stojković je na kratko boksovao loptu, ona je došla do Taron Voskanjana koji je po levoj strani lako prošao pored Kuzmanovića i ubacio na pet metara. Robert Arzumanjan se samo poklonio i glavom ubacio loptu u mrežu, pošto mu je čuvar Stefan Mitrović bio na metar-dva.

Advokat je u tim trenucima video da je "đavo odneo šalu", pa je u napad uveo i Aleksandra Mitrovića. Vodeći gol dao je "krila" domaćinu, a u 82. minutu sudija iz Norveške Tom Harald Hagen ocenio je da je start Stefana Mitrovića (građenje uz pomoć lakta) bio za penal. Lopti je prišao Piceli, ali je Stojković odbranio i prvi i drugi pokušaj.

Do kraja meča se igralo otvoreno, a akcije Srbije su konačno isplatile u 90. minutu. Tošić je sa ivice kaznenog prostora šutitao u rašlje gola Jermenije i pogodio za bod spasa. Mogla je Srbija i do pobede, ali je u poslednjem napadu Ivanović propustio priliku sa nekoliko metara. Tačnije bio je zaustavljen na nekoliko metara od gola.

Jermenija - Srbija 1:1

Stadion: "Republika" (Jerevan)

Sudija: Tom Harald Hagen (Norveška)

Strelci: Arzumanjan 73 - Z. Tošić 90

Žuti kartoni: Harojan - Nastasić, Z. Tošić, S. Mitrović

Crveni kartoni:

JERMENIJA: Berezovski - Hovhanisjan, Harojan, Arzumanjan, Voskanjan, Hajrapetjan - Mkrtčjan (od 53. Hovsepjan), Edigarjan, Piceli (od 85. Karapetian) - Sarkisov, Manučarjan (od 67. Dašjan).

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Nastasić, Mitrović, Kolarov - Gudelj (od 74. A. Mitrović), Matić - Tošić, Tadić, Marković (od 27. Kuzmanović) - Đorđević (od 71. Đorđević).

Grupa I

Jermenija - Srbija 1:1

(Arzumanjan 73 - Tošić 90)

Albanija - Danska 20.45

Tabela:


1.   Albanija 1    1    0    0    1:0      3

2. Danska 1 1 0 0 2:1 3

3. Srbija 1 0 1 0 1:1 1

4. Jermenija 2 0 1 1 2:3 1

5. Portugalija 1 0 0 1 0:1 0

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izvukla bod u Jerevanu

Izvor: RTS, 11.Okt.2014

Jermenija – Srbija 1:1 (kraj). Srbija remijem započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Tošić u 90. minutu doneo izjednačenje "orlovima", prethodno Stojković odbranio penal Pizeliju. Naredni meč Srbija igra protiv Albanije, u utorak u Beogradu...19.53 - Kraj utakmice, Jermenija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.